Υιοθετεί επισήμως η Κομισιόν τις δηλώσεις Δαμανάκη

Βρυξέλλες: Θάνος Αθανασίου
Από : real.gr

Όπως επεξήγησε η Αμέλια Τόρες, εκπρόσωπος της Επιτροπής, η οποία αντικαθιστούσε τον Αμαντέους Αλταφάζ «ο στόχος της Κοινοτικής Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη ήταν με τη δήλωσή της αυτή να πείσει την ελληνική κοινωνία για την αναγκαιότητα να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική προσπάθεια».

Όπως είπε η κυρία Τόρες, «όλοι ξέρουμε ότι απαιτούνται θυσίες όμως το ΔΝΤ και η ΕΕ είναι εδώ και βοηθούν ήδη την ελληνική προσπάθεια, έχοντας δώσει δάνειο ήδη 110 δισ. ευρώ, ώστε η χώρα να μην χρειάζεται να δανείζεται από τις αγορές με ληστρικά επιτόκια. Είναι ο μόνος δρόμος και ο σωστός δρόμος μπροστά».


Όσον αφορά τώρα το σενάριο επιστροφής στη δραχμή, η εκπρόσωπος της Επιτροπής μίλησε για «σχήμα λόγου» και προέτρεψε τον Τύπο να διαβάσει την πλήρη δήλωση της Ελληνίδας Επιτρόπου.

Επανέλαβε ότι θέλει να πείσει τον κόσμο στην Ελλάδα χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει πως κάποιος έχει θέσει το ζήτημα της αποπομπής της χώρας από το ευρώ. «Υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε η χώρα να βγει ισχυρότερη στο τέλος της διαδρομής και να δημιουργηθούν δουλειές και ανάπτυξη».

Υ.Γ. από Πύθων : Κυβέρνηση και Τρόικα χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Γι' αυτό και ο Παπανδρέου συγκάλεσε αύριο έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Για να πιέσει την αντιπολίτευση να συναινέσει στο πρόγραμμα, ειδάλως η Ευρώπη δεν θα εγκρίνει την 5η δόση. Είδαν τους "αγανακτισμένους" στο Σύνταγμα και τρόμαξαν. Γι' αυτό και τα εκβιαστικά διλλήματα συνεχώς αυξάνονται από κυβέρνηση και Τρόικα. Τώρα που φτάσαμε σε αυτό το σημείο πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια τους δανειστές μας και να επαναδιαπραγματευτούμε τους σκληρούς όρους λιτότητας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν...