Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Δρούτσα

Την οργή των μελών της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κορυφαίων υπουργών που επιδιώκουν να χτυπήσουν το περιβάλλον Παπανδρέου προκαλεί δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ότι οι βουλευτές στη χώρα μας αποτελούν καθεστώς.

«Για εμένα προσωπικά, ένα από τα πιο σημαντικά είναι να αλλάξει και αυτή η εικόνα του πολιτικού, του βουλευτή αν θέλετε, ως καθεστώτος» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Κυριακής ο κ. Δρούτσας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, με τον κίνδυνο, όπως είπε, να παρεξηγηθεί αφού είναι εξωκοινοβουλευτικός, υπογράμμισε ότι η εικόνα του βουλευτή ως καθεστώτος στη χώρα μας μπορεί να σπάσει με μέτρα που μπορεί να ακούγονται ακραία αλλά είναι πολύ εύκολα, αναφέροντας μάλιστα ορισμένα από αυτά:

•  Μετά από δύο θητείες να υπάρχει ένα διάλειμμα και να μπορείς μετά το διάλειμμα αυτό, να επανεκλεγείς.

Αν είσαι μέλος της κυβέρνησης αποποιείσαι του βουλευτικού σου αξιώματος και αν τεθείς εκτός κυβέρνησης ξαναπαίρνεις τη βουλευτική σου θέση.

Να μην κόβεται η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο μπαίνει ή βγαίνει από τη Βουλή.

Να μην έχει ο βουλευτής αυτοκίνητο και να υπάρξει ενιαίο μισθολόγιο και για τους βουλευτές.

Οι δηλώσεις του κ. Δρούτσα αποτελούν αφορμή για τις αντιδράσεις των βουλευτών, από τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών είναι εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και ως τη στιγμή συγκρότησης κυβέρνησης από τον Γιώργο Παπανδρέου είχε εκλεγεί με λίστα ευρωβουλευτής.

Οι δε βουλευτές δεν ανέχονται «μύγα στο σπαθί τους». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής Μεσσηνία, Οδυσσέας Βουδούρης απέστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή διαμαρτυρίας γιατί ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας τόλμησε να ταχθεί δημοσίως υπέρ της μείωσης των βουλευτών από 300 σε 200.

Στο πρόσωπο του κ. Δρούτσα πάντως στοχοποιείται η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ με μικρή ομάδα υπουργών, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που αμφισβητείται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Από την επομένη του Λουξεμβούργου, όπως είχε αποκαλύψει η Real News, ο πρωθυπουργός έχει δραστηριοποιήσει ομάδα υπουργών στην οποία συμμετέχουν οι κ.κ. Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Δρούτσας, Δ. Ρέππας, Π. Γερουλάνος, Χ. Παμπούκης και στενοί του συνεργάτες, με τους οποίους λαμβάνει τις δύσκολες αποφάσεις.

Η τελευταία σύσκεψη της ομάδας αυτής, την προηγουμένη του Υπουργικού Συμβουλίου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, προκάλεσε σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, την έντονη δυσαρέσκεια στελεχών, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και σχεδόν όλων των υπουργών. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δρούτσας το διάστημα αυτό αποτελεί ένα εκ των στενότερων συνεργατών του Πρωθυπουργού.




Πηγή : real.gr