Σαμαράς : "Συναίνεση μόνο στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου"

Κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε:
"Συναίνεση για Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και Επανεκκίνηση της Οικονομίας, όση θέλετε. Αυτή την αλλαγή οικονομικής πολιτικής ζητάει ο Ελληνικός λαός. Αλλαγή πολιτικής και Αξιοπρέπεια. Αυτό ζητούν οι συμπολίτες μας που μαζεύονται πια στις πλατείες. Ας τους αφουγκραστούμε!

Ξέρετε ποιους εννοώ: Αυτούς που μαζεύονται κάθε μέρα και δηλώνουν «αγανακτισμένοι». Είναι κάτι παραπάνω από αγανακτισμένοι: είναι απελπισμένοι! Αλλά το κίνημα τους είναι ειρηνικό, ακομμάτιστο, ενωτικό και πανεθνικό. Είναι όλοι ενωμένοι. Δεν είναι κομματικά μπλοκ. Κρατάνε ελληνικές σημαίες. Μόνο ελληνικές σημαίες! Όπως πάντα ο λαός στις δύσκολες στιγμές του, πυκνώνει τις τάξεις του γύρω από τη σημαία του που εκφράζει ενότητα και αγώνα. Σε αυτούς οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική".

«Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω» τόνισε ο Σαμαράς και υπέδειξε την υπεύθυνη πολιτική στάση που ακολούθησε η ΝΔ ως αντιπολίτευση, δηλώνοντας ότι «έτσι κι αλλιώς στηρίζουμε ό,τι κάνει καλό στην πατρίδα μας. Το κάνουμε πάντα, θα το κάνουμε και τώρα κατά μείζονα λόγο».

Υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση ότι δίνει συναίνεση :

- Στην αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Όπως είπε είναι έτοιμος να νομοθετήσει για το θέμα μαζί με την κυβέρνηση.

- Στο νέο φορολογικό. «Θέλετε να νομοθετήσουμε μαζί ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με νέο φορολογικό σύστημα; Πολύ ευχαρίστως. Αλλά χρειάζεται να έχουν μειωθεί οι φορολογικοί συντελεστές πρώτα, αλλιώς δεν πιάνεται η φοροδιαφυγή» τόνισε ο κ. Σαμαράς, θέτοντας τους όρους του.

- Νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσουν μαζί σε σχετικό νόμο και είπε:«Φτάνει να το πει κάποιος και στους δικούς σας υπουργούς και υπουργίνες που μόνο που τα ακούνε αυτά βρίσκονται στα κάγκελα».

-Αποκρατικοποιήσεις. Συναίνεση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων παρείχε ο αρχηγός της ΝΔ σημειώνοντας όμως: «Να το κάνουμε αύριο! Αλλά να το κάνουμε σωστά. Αλλιώς θα χάσουμε κι αυτά που έχουμε, χωρίς να βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για την αποκλιμάκωση του χρέους».

-Επαναπατρισμός κεφαλαίων. «Θέλετε να πάρουμε από κοινού πρωτοβουλίες για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων; Να το κάνουμε αμέσως», είπε ο κ. Σαμαράς.

-Συμβάσεις εκχώρησης υποδομών. Ο κ. Σαμαράς κάλεσε την κυβέρνηση να λάβουν μαζί πρωτοβουλίες για συμβάσεις εκχώρησης υποδομών, λιμανιών και αεροδρομίων.

«Εμείς συναινούμε σε αυτά, κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Και το ξέρετε. Το ερώτημα είναι οι δικοί σας κομματικοί στρατοί, συμφωνούν; Οι συνδικαλιστάδες σας δέχονται να χάσουν τα σκανδαλώδη προνόμια που αφειδώς τους δώσατε στο παρελθόν; Οι ακτιβιστές, που τους κάνατε υπουργούς, συναινούν να παραιτηθούν από τις ιδεοληψίες τους»;