Κοτζιάς: “Έστειλαν άσχετους για διαπραγματεύσεις με την τρόικα”

To βιβλίο του Αλέξη Μητρόπουλου “ΠΑΣΟΚ: Από την 3η Σεπτέμβρη στο Μνημόνιο” που παρουσιάστηκε χθες στο Πολεμικό Μουσείο, έδωσε αφορμή για σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου από στελέχη που, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, έχουν ταυτίσει τη μέχρι σήμερα πορεία τους με το ΠΑΣΟΚ.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Νίκος Κοτζιάς, καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο Σπύρος Παπασπύρος της ΑΔΕΔΥ και ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Γ. Κατρούγκαλος.

Πιο σκληρός από όλους ήταν ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος υπό τα χειροκροτήματα του πολυπληθούς ακροατηρίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έστειλε για διαπραγματεύσεις με την τρόικα “άσχετους” και υποστήριξε σε εξέλιξη η πώληση της δημόσιας περιουσίας σε φθηνές τιμές ώστε οι τοκογλύφοι να την αγοράσουν με τους τόκους των δανείων μας.

Η Σοφία Σακοράφα μίλησε για μετάλλαξη ενός σοσιαλιστικού κόμματος που μετατράπηκε σε εξουσιαστικό μηχανισμό και χαρακτήρισε “ανήθικο” το σύνθημα “μαζί τα φάγαμε” του Θεόδωρου Πάγκαλου και διαπίστωσε ότι “κλείνει ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ”.

Ο Σπύρος Παπασπύρος της ΑΔΕΔΥ ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων θα λειτουργήσει ως έναυσμα για να ξεπηδήσουν νέες δυνάμεις.

Πηγή : zoomnews.gr