Σε διαπραγμάτευση με τον Σαμαρά η τρόικα

Ως «θετική και πολύ σημαντική εξέλιξη» χαρακτηρίζουν στη ΝΔ την απόφαση των εκπροσώπων της τρόικας να ζητήσουν συνάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να συζητήσουν το κόστος της οικονομικής πρότασης Σαμαρά.

Στη Λ. Συγγρού το αίτημα έφθασε χθες το απόγευμα, αφού προηγουμένως οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν πάρει στα χέρια τους το μεταφρασμένο κείμενο των προτάσεων του προέδρου της ΝΔ.

Επισήμως, το θέμα είναι η κοστολόγηση των μέτρων που προτείνει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, όμως, αποφάσισε να μην... συμμετάσχει στη συνάντηση. Τους εκπροσώπους των δανειστών μας θα ενημερώσουν οι Χρ. Σταϊκούρας, Ν. Μηταράκης, Γ. Μουρμούρας και Χρ. Λαζαρίδης.

Η απόφαση του κ. Σαμαρά έχει τη δική της πολιτική σημασία, καθώς εκδηλώνεται σε μία στιγμή που η τρόικα δείχνει έτοιμη να συζητήσει και εν πολλοίς να διαπραγματευτεί τις προτάσεις του για την οικονομία, ως συνέχεια των πιέσεων που εκδηλώθηκαν από τις Βρυξέλλες για συναίνεση.

Η κίνηση, όμως, του προέδρου της ΝΔ δείχνει ότι ο ίδιος έχει αποφασίσει πως όλες οι συζητήσεις εκ μέρους του θα γίνουν κεντρικά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι πλέον με τους εκπροσώπους της τρόικας. Σημειώνεται ότι προ ημερών ο Πολ Τόμσεν, σχολιάζοντας τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Σαμαράς για τη φορολογία, είχε τονίσει πως «η ΝΔ βάζει το άλογο μπροστά από το κάρο»...

Ο κ. Σαμαράς απάντησε εμμέσως στον Δανό από το Ζάππειο και στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των συνομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζον Λίπσκι, ο οποίος εξέφρασε την απορία του, σύμφωνα με τη ΝΔ, για το ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε με οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και όχι από τις διαρθρωτικές αλλαγές...

Διαβάστε περισσότερα :
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=69594&catID=1