Κάποιος να τον μαζέψει…

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέπτεται την Πόλη, μια πόλη η οποία συνυπήρξε με τη Θεσσαλονίκη από τα βάθη της Ιστορίας και ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ.

Επίσης, ο Μπουτάρης ανέφερε ότι επιθυμεί οι πολίτες των δύο χωρών να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, ότι επιθυμεί να γνωρίσουν οι Τούρκοι τα οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης και ότι πιστεύει πως οι ανταλλαγές φοιτητών και το άνοιγμα νέων πανεπιστημίων σίγουρα θα αναπτύξουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

«Αυτό που είναι σημαντικό», τόνισε ο κ. Μπουτάρης, «είναι οι Τούρκοι να αισθάνονται σαν το σπίτι τους στην Θεσσαλονίκη, όπως οι Έλληνες αισθάνονται σαν το σπίτι τους στην Κωνσταντινούπολη».

Τώρα εμείς τι να πούμε… Τελικά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πολλοί παραπονιούνται, ότι δεν έχουμε τους πολιτικούς που αξίζουμε. Όχι άδικα. Μήπως όμως, εμείς φταίμε για τους πολιτικούς που επιλέγουμε. Τρανή απόδειξη αυτού του σκεπτικού, αποτελεί η επιλογή δημάρχου, για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένας άνθρωπος, εκτός τόπου και χρόνου. Ένας άνθρωπος, που κάθε φορά που μιλάει, προκαλεί και παίζει με τα θέματα όπως τα εθνικά, που θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Από πού κι ως που κ. Μπουτάρη, θα πρέπει να αισθάνονται οι γείτονες περήφανοι για την Θεσσαλονίκη; Από πού κι ως που, είστε περήφανος για τον Κεμάλ; Λίγη ιστορία, δεν έχετε διδαχτεί; Μήπως να διαβάσετε λίγο την ιστορία του Μικρασιατικού ξεριζωμού, λέω εγώ τώρα…

Ο άνθρωπος, είναι επικίνδυνος. Συγχαρητήρια σ’ όσους τον στήριξαν για να εκλεγεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ΠΑΣΟΚ, οικολόγοι και Μπακογιάννη, έκαναν τα πάντα για να βγει δήμαρχος. Να τον χαίρονται λοιπόν…