Σαμαράς: Δεν προσυπογράφουμε με το στανιό...Τα τέσσερα ΔΕΝ

Τη θέση ότι δεν θα υπερψηφίσει δεύτερο μνημόνιο, αλλά ούτε και το μεσοπρόθεσμο, διατυπώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι «δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να προσυπογράφει με το στανιό» την κυβερνητική πολιτική.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο αρχηγός της ΝΔ τονίζει: «Δεν θα ψηφίσω καμία δέσμευση σε λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική. Δεν διαφωνούμε στους στόχους της δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή που μας επέβαλλαν».


Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι κάποια μέτρα μείωσης της σπατάλης μπορεί να τα ψηφίσει η ΝΔ.

Αποκρατικοποιήσεις


Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, επισημαίνει ότι δεν είναι όλα προς πώληση και υπογραμμίζει ότι «πρέπει να προχωρήσουν αλλά να μην είναι κινήσεις ταμειακού πανικού».


«Πιθανόν να ψηφίσει η ΝΔ και κάποιες αποκρατικοποιήσεις», επισημαίνει και συμπληρώνει «Πάντως στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων οι θέσεις μας είναι πιο προχωρημένες από αυτές της κυβέρνησης».


Επαναλαμβάνει τη διαφωνία του με την πώληση του... 17% της ΔΕΗ [DEHr.AT] και επαναφέρει την πρόταση του για τον τρόπο αποκρατικοποίησης της εταιρείας.


Υποστηρίζει επίσης πως δεν είναι ανήθικη η πρόταση του για νομιμοποίηση αυθαιρέτων όπως τον κατηγορούν ορισμένοι αφού όπως λέει, σήμερα δεν κατεδαφίζεται κανένα αυθαίρετο και διαιωνίζεται η κατάσταση. Προϋπόθεση είναι, όπως αναφέρει, να τραβήξει η πολιτεία «κόκκινη γραμμή».


Οσοι πιέζουν για συναίνεση...


Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι πιέζουν για συναίνεση όσοι θέλουν να μη διορθωθεί το σφάλμα που έγινε και να συγκαλυφθούν οι ευθύνες όσων το έκαναν, ενώ κάνει λόγο για ενιαία φωνή του κόμματος στις ψηφοφορίες.


Τονίζει ο Αν.Σαμαράς: «δεν εμπόδισα την εφαρμογή οποιασδήποτε πολιτικής, απλώς υπέδειξα το λάθος που έγινε. Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω. Δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να προσυπογράφει με το στανιό, την πολιτική της κυβέρνησης αλλά να υποδεικνύει άλλον δρόμο όταν η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδα».


«Δεν ζητώ εκλογές»


Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι θα είναι λάθος να τεθεί εκλογικό δίλημμα «νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία», τονίζοντας ότι θα ήταν επιζήμιο και λάθος, ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν ζητά εκλογές.
Πάντως δηλώνει πως «είναι τόσο πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης που έρχεται η ώρα η ίδια η κοινωνία να της ζητήσει να φύγει». Δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και τάσσεται κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Κατά των απολύσεων στο Δημόσιο

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει αντίθετος με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο αν και παραδέχεται ότι ήταν λάθος «που βρεθήκαμε με τεράστιο δημόσιο τομέα».


Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν σημαίνει ότι πετάμε έξω 200.000 κόσμο και λύνουμε το πρόβλημα». Η αντιστροφή ενός λάθους είναι καμιά φορά χειρότερο λάθος, σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και υποστηρίζει στη συνέχεια πως είναι και οικονομικά επιζήμιο αφού «όταν το Δημόσιο απολύει έναν εργαζόμενο, τότε γλιτώνει βέβαια το μισθό του αλλά πληρώνει επίδομα ανεργίας, δεν εισπράττει φόρο εισοδήματος, εισπράττει λιγότερο ΦΠΑ λόγω μείωσης της κατανάλωσης κ.οκ.
».

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_3880.html