Δεν ταυτίζονται τα όπλα με τρομοκρατικές επιθέσεις

Μεγάλη ανατροπή από τα αποτελέσματα των βαλλιστικών,που δείχνουν ότι τα όπλα από τις γιάφκες στην Αθήνα δεν έχουν πάρει μέρος σε τρομοκρατική επίθεση κάτι που ωθεί την αντιτρομοκρατική σε έρευνες για σχέσεις των συλληφθέντων με ποινικούς.

Πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται από την αστυνομία η εύρεση και τέταρτης γιάφκας, επί της οδού Πλάτωνος 131 στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκε μεγάλος αριθμός χειροβομβίδων αλλά και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Επιβεβαιώνεται από την αστυνομία η υπάρξη τρίτης γιάφκας στο Αγρίνιο, όπου βρέθηκε βαρύς οπλισμός καθώς και έντυπο υλικό. Στο Αγρίνιο έχουν γίνει επίσης τρεις με τέσσερις προσαγωγές μεταξύ των οποίων,σύμφωνα με την Αστυνομία,είναι και πάλι Κύπριοι,όπως δηλαδή και στη γιάφκα στον Πειραιά.

Εντός της ημέρας θα γίνουν ανακοινώσεις πιθανόν ακόμη και από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου.

Οι δύο που πιάστηκαν στη γιάφκα της Νέας Σμύρνης είχαν πάνω τους σακ βουαγιάζ με δύο υποπολυβόλα τύπου Scorpion και οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι μέσα στις δύο επόμενες ημέρες θα είχαμε μεγάλο χτύπημα - πιθανόν και κατά προσώπου που σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη. Το χτύπημα θα "σηματοδοτούσε" την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Ολονύχτιες επιχειρήσεις έκανε η Αντιτρομοκρατική και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με επτά οικείες προσαγωγές μέχρι στιγμής. Μεταξύ των προσαχθέντων υπάρχει και μία νεαρή γυναίκα. Δύο προσαγωγές έχουν γίνει στην περιοχή του Αγρινίου, μία στη Σητεία της Κρήτης και μία στη Λάρισα.

Οπλισμός για πόλεμο

Σοκ προκαλεί το οπλοστάσιο που έκρυβαν οι τρομοκράτες στις γιάφκες της Ν.Σμύρνης και του Πειραιά, καθώς επίσης και στο Αγρίνιο. Έρευνες σε 15 σπίτια σε όλη τη χώρα κάνουν οι αρχές.

Στις δύο πρώτες γιάφκες- που είναι και οι πιο σημαντικές- άντρες της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, 7 πιστόλια, 3 πολεμικά καλάσνικοφ, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εργοστασιακό anfo που αποτελεί εκρηκτική ύλη, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμαρια ΤΝΤ.


Όπως διαρρέεται από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Χρήστος Τσάκαλος, αδελφός του Γεράσιμου Τσάκαλου που έχει συλληφθεί για την υπόθεση των τρομοδεμάτων που έστειλαν οι Πυρήνες.Άλλες διαρροές κάνουν λόγο για τον εικονιζόμενο Γρηγόρη Τσιρώνη,ο οποίος καταζητείτο ως ο ληστής με τα μαύρα.


Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές κατά δεκάδες γίνονται προσαγωγές ατόμων που κινούνται στο χώρο των Εξαρχείων ενώ έγινε γνωστό πως τα όπλα που βρέθηκαν απεικονίζονταν στη προκήρυξη της οργάνωσης που είχε σταλεί στα ΝΕΑ,μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Πηγή : newsit.gr