Από ξένο... την αλήθεια

ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ"

Αλήθεια η κυβέρνηση ψάχνει ακόμη να βρει πόθεν προκύπτουν τα σημερινά οικονομικά μας χάλια; Έχει βάλει ντετέκτιβ κι επιμένει ότι μόνον η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή μία πενταετία και κάτι στη μεταπολιτευτική μας ζωή, ευθύνεται για τα δεινά που περνάει σήμερα ο μέσος Ελληνας; Η κυβέρνησή μας έχει συνηθίσει να πιστεύει τα απίστευτα. Ευτυχώς όμως μας προσγειώνουν ξένοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί από τους οποίους μαθαίνουμε, οι αδαείς, την πικρή για τους κυβερνώντες αλήθεια.

Το Bloomberg, λοιπόν, είδε και απόειδε τελικά, κατάθεσε αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για απόκρυψη στοιχείων. Το ζήτημα που μας ενδιαφέρει απόλυτα είναι ότι τα στοιχεία που δεν δίνονται είναι από το 2001, όταν η κυβέρνηση Σημίτη έκανε τα δικά της «μαγειρέματα» στα οικονομικά στοιχεία της χώρας. Για καλό θα έλεγε κάποιος ήταν... μπήκαμε στην ΟΝΕ. Σήμερα όμως γευόμαστε όλα τα καλά των αποκρύψεων, όλα τα καλά της συνέχισης της πολιτικής «μοιράζουμε χρήματα» δεξιά και αριστερά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη της συνέπειες που φυσικά είχαν αρχίσει νωρίτερα επί άλλων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Και σήμερα πληρώνουμε. Για την κυβέρνηση όμως του Γιώργου Παπανδρέου πρέπει να πληρώσουν ορισμένοι. Και μάλλον όχι εκείνοι που πραγματικά ευθύνονται. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει εξεταστικές για ορισμένες χρονικές περιόδους, έχει επιβάλει περαιώσεις που δίνουν τη δυνατότητα σε φοροφυγάδες να «κλείσουν» υποθέσεις με ψίχουλα, προσπάθησε να γλυτώσει μεγαλοαπατεώνες χαρίζοντας 24 δισ., διάταξη που απεσύρθη την τελευταία στιγμή λόγω αναβρασμού εντός του «σοσιαλιστικού κινήματος». Φυσικά κανείς δεν υπάρχει που να προσπαθεί έστω να παρενοχλήσει ανθρώπους που χρόνια τώρα ζουν κι ενεργούν σε βάρος της πλειονότητος των Ελλήνων πολιτών.