Τζάμπα μαγκιές...

Ενώ αρκετοί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ δεν συμφωνούν με το νομοσχέδιο για τις στις εργασιακές σχέσεις που έφερε η κυβέρνηση με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος στη Βουλή, δεν τόλμησαν να το καταψηφίσουν. Ο μόνος που είχε το θάρρος της γνώμης του και το απέδειξε εμπράκτως ήταν ο βουλευτής Πρέβεζης Βαγγέλης Παπαχρήστος, καθώς ψήφισε «όχι» επί της αρχής της ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης με τίμημα την άμεση διαγραφή του από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση τώρα μένει με 156 βουλευτές μέχρι τη στιγμή που η κοινοβουλευτική της ομάδα αποφασίσει ότι πρέπει να σταματήσει το επικοινωνιακό αυτό παιχνίδι του νεοφιλελευθερισμού και να δώσει την ελπίδα στον ελληνικό λαό ότι δεν θα ενδώσουμε στις πιέσεις της Τρόικας και του ΔΝΤ για την εφαρμογή του Μνημονίου κατά γράμμα.

Εμείς σας υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις των βουλευτών του ΠαΣοΚ που αποδείχτηκε ότι δεν είχαν τα κότσια να καταψηφίσουν εν τέλει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και κρύφτηκαν πίσω από την απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε την διαγραφή χρεών 24 δισ. ευρώ προς το δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση κάλυψε τους ψευτοεπαναστάτες του σοσιαλισμού, που συμβιβάζονται πλέον με την κατάρρευση του συστήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας και Οικονομικών του ΠαΣοΚ ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δεχτεί ομαδικά πυρά από την κοινοβουλευτική ομάδα :

Βάσω Παπανδρέου : «Πάμε ολοταχώς για αναδιάρθρωση. Δεν σας βγαίνουν τα νούμερα. Μας βάζετε να νομοθετούμε τη ζούγκλα. Μετατρέπεται την Ελλάδα σε Βουλγαρία και Λατινική Αμερική».

Πάρις Κουκουλόπουλος : «η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να περάσει τα εργασιακά και την απορρύθμιση». «Δεν πρέπει να ξανάρθουμε εδώ, απλά για να ψηφίζουμε ό,τι υπογράφει ο υπουργός». "O Τόμσεν(εκπρόσωπος ΔΝΤ) λέει ότι δεν ζήτησε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ποιος τις ζήτησε τότε; Θα πάρουμε ποτέ απάντηση;"

Νίκος Σαλαγιάννης : «Δεν μπορούν υπουργοί του ΠαΣοΚ να λειτουργούν ως φανατικοί νεοφώτιστοι του νεοφιλελευθερισμού. Ψηφίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο».

Κατερίνα Μπατζελή : «Με λογικές όπως οι διαδικασίες του κατ’ επείγοντος τορπιλίζεται τη συναίνεση και δυναμιτίζετε τα αυριανά ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς».

Κώστας Γείτονας : «Με αυτά που κάνετε δεν χάνετε μόνο την εμπιστοσύνη των πολιτών, προκαλείτε και κρίση εμπιστοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
».

Τόνια Αντωνίου : «Μας λέτε κάθε βδομάδα κάτι και αμέσως μετά το αλλάζετε. Λέγατε ότι υπάρχουν λεφτά, ότι δεν θα πάρετε άλλα μέτρα, ότι δεν θα μειώσετε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και τα κάνατε όλα. Πού το πάτε;».

Έκτωρας Νασιώκας : «Θα μας φτύνουν, θα μας ρίχνουν πέτρες. Να υπάρξει συζήτηση στα όργανα. Αφήστε τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση και καταργήστε άμεσα όσες Εξεταστικές Επιτροπές συνεχίζουν χωρίς αντικείμενο».

Κώστας Καρτάλης : «όταν ψηφίζουμε με τη διαδικασία κατεπείγοντος, καταργούμε τους βουλευτές. Πού θα φτάσει αυτό το πράγμα; Να ξέρουμε και εμείς, για να αποφασίσουμε τι να κάνουμε, αν θέλουμε να είμαστε βουλευτές».

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : «Μας φέρνετε συνέχεια μέτρα, για να πάρουμε λεφτά από τους πολίτες. Μέτρα για ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορείτε να μας φέρετε ένα νομοσχέδιο για να ρίξουμε τις τιμές;. Αυτό που έκανε εδώ σήμερα είναι ομαδική ψυχοθεραπεία, αφού όλα είναι αποφασισμένα. Μας εκβιάζετε με τις δόσεις του δανείου».

Γιάννης Αμοιρίδης : «Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, αν όλα τα νομοσχέδια περνούν με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος. Ακυρώνετε τη Βουλή, καταργείτε τον συνδικαλισμό».

Κώστας Σπηλιόπουλος : «Με τη ρύθμιση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις καταδικάζετε τους εργαζόμενους σε βίαιη υποτίμηση των δικαιωμάτων τους και αβέβαιο μέλλον».

Βαγγέλης Παπαχρήστος
: «Δεν δέχεστε μόνο τους όρους των τοκογλύφων, δέχεστε και τη λογική τους». Ο μόνος που τόλμησε. Όλοι οι άλλοι φοβήθηκαν την διαγραφή.