17χρονή φορολογική «ασυλία» για τον Τόλη




Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας ο Τόλης Βοσκόπουλος σε κοινή φορολογική δήλωση που έκανε μαζί με την Άντζελα Γκερεκού φέρεται να χρωστάει γύρω στα 5,5 εκ.ευρω(πρόστιμα και προσαυξήσεις) στο Ελληνικό Δημόσιο.


Στο μηχανογραφικό προφίλ που έχει συντάξει το 2009 η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον κ. Βοσκόπουλο (υποβάλλει δήλωση μαζί με τη σύζυγό του, νυν υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, κ. Αγγελική Γκερέκου) εμφαίνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα δεν πληρώθηκε ο φόρος εισοδήματος και λοιποί φόροι που προέκυπταν από τις φορολογικές δηλώσεις έως και το οικονομικό έτος 2009 (εισοδήματα του 2008).

Οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται: Κεφάλαιο 3.169.449,80, προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95 ευρώ. Το συνολικό ποσόν της οφειλής ανέρχεται σε 5.501.901,55 ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ εδώ και αρκετό καιρό και επίσης εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Η αρμόδια ΔΟΥ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις των ακινήτων που εμφανίζονται στην ιδιοκτησία του κ. Βοσκόπουλου. Επίσης έχει ζητήσει την ποινική του δίωξη με τις υπ' αριθμόν 50/8-6-2006 και 20/20-1-2009 μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία Αθηνών. Έχει εγγραφεί κατάσχεση στο διαμέρισμα του κ. Βοσκόπουλου επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 153-155, καθώς και σε οικόπεδο με παλαιά κτίσματα επί της οδού Διογένους 26 και Έκτορος 32 στον Κορυδαλλό.

Με συνεχείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη στο διάστημα 2003 - 2008 εζητείτο η εξαφάνιση του χρέους. Πλην, όμως, τα δικαστήρια αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την οριστική βεβαίωση του χρέους στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ο κ. Βοσκόπουλος αφού έχασε όλες τις προφυγές στη Δικαιοσύνη ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τη διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησης.

Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημά του στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009
, μη δεχόμενη ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία εξόφλησης.

Παρόλο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής καλύπτει εν μέρει την υφυπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού δηλώνοντας ότι «ο κ. Βοσκόπουλος είναι ένας ιδιώτης» και ότι «το δημοσίευμα έτσι όπως το διαβάσαμε όλοι - με τα ελλιπή στοιχεία, δεν μπορεί πραγματικά να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που ίσως έχει μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και δικαστικές εκκρεμότητες», η παραίτηση της είναι πλέον μονόδρομος.

Ο Παπανδρέου είναι πιθανό ότι δεν θα διστάσει να θυσιάσει με αυτόν τον τρόπο στο βωμό της επικοινωνίας την αγαπητή μας Αντζελά για να δώσει το στίγμα της διαφάνειας, καθώς ο λαός την συγκεκριμένη χρονική περίοδο «διψάει για αίμα»

Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=162937