Τα μαύρα Ταμεία του ΠαΣοΚ


Όταν αποκαλύφθηκε η εισροή μαύρου χρήματος στα Ταμεία του ΠαΣοΚ από τον Τσουκάτο και τον Ταμία του κόμματος, κορυφαία στελέχη αρνούνταν κατηγορηματικά τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 19/06/08 ο Θόδωρος Τσουκάτος με γραπτή του δήλωση αφήνει σκιές στην παράταξη του κάνοντας την εξής αναφορά:

«Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και εν συνέχεια μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές. Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του Κινήματος. Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον Τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του Τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος (1 εκατ. μάρκα δηλαδή 420.000 ευρώ)».

Τον ισχυρισμό του επιβεβαιώνει και ο Ταμίας του ΠαΣοΚ εκείνη την περίοδο λέγοντας ότι:

«Πιστεύω ότι το ποσό μπήκε τμηματικά στο κομματικό ταμείο και όχι ολόκληρο».

«Δεν θυμάμαι αν από τον κ. Τσουκάτο πήρα για το ταμείο μόνο 140 εκατ. δρχ. ή και περισσότερα».

Ταμίας ΠΑΣΟΚ, 27/06/08 , Εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Δηλώσεις στελεχών του ΠαΣοΚ για τα μαύρα Ταμεία έρχονται σε αντίθεση με τον σημερινό αγώνα του Πρωθυπουργού για διαφάνεια. Κι όπως αποδεικνύεται στην συνέχεια ο λόγος ήταν μόνο η άνοδο στην εξουσία.

Παραθέτουμε αποσπάσματα παλαιότερων δηλώσεων τους:

Στις 16/05/07 ο αρχηγός της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθούσε να πείσει την κοινή γνώμη ότι «Εμείς ΔΕΝ κλέψαμε!!!».

Κατά τα λεγόμενα του:

«Έγινε εσωτερική έρευνα και δεν διαπιστώθηκε το οτιδήποτε, σε ότι αφορά τις καταγγελίες από πλευράς του κ. Τσουκάτου. Η έρευνα αυτή έγινε, είναι ξεκάθαρη η διαφάνεια με την οποία κάναμε την έρευνα», Γιώργος Παπανδρέου, Alpha, 2/06/09.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του στο Mega, 06/07/09 ισχυριζόταν ότι:

«Εμείς το χαρτί αυτό το βγάλαμε στη δημοσιότητα, γιατί εδώ και καιρό λέμε ότι αυτά τα οποία έλεγε ο κ. Τσουκάτος δεν αντιστοιχούν σε αυτά που εμείς έχουμε βρει. (…) Και επαναλαμβάνουμε εμείς και λέμε το ίδιο πράγμα. Λέμε ότι εμείς ψάξαμε, εμείς είδαμε ότι δεν μας προκύπτουν αυτά που λέει ο κ. Τσουκάτος και προκαλούμε εν πάση περιπτώσει και λέμε ότι όποιος θέλει (…) να έρθει και να ψάξει και να βρει ό,τι υπάρχει.
(…) Εμείς ψάξαμε τα αρχεία μας, ψάξαμε τους ισολογισμούς μας, ρωτήσαμε τους υπεύθυνους και δεν μας προκύπτει κάτι τέτοιο
».

Σε δηλώσεις του προς τους Πολιτικούς Συντάκτες στις 25.06.09 επέμενε ότι:

«Από τον εσωτερικό έλεγχο, δεν μας προέκυψε οποιαδήποτε εισροή αυτών των χρημάτων. Και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διπλά ταμεία. Τελεία».

Ενώ στις 30/06/2009 διατυμπάνιζε ότι:

«… δεν έχει προκύψει τίποτα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, που να έχει να κάνει με όσα έχει πει ο κ. Τσουκάτος».

Ο αντιπρόεδρος όμως της σημερινής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στις 27/06/09, «ΑΝΤ1, «N ’Joy TV» παρείχε πλήρη κάλυψη στον Τσουκάτο λέγοντας ότι:

«Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν οι περιορισμοί για την χρηματοδότηση των κομμάτων που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ μεταγενέστερα. Άρα, εάν του είπανε “πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινε τα στο κόμμα σου”, γιατί αυτό είναι παράνομο; Δεν είναι παράνομο».

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του σύγχρονου ΠαΣοΚ.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Bookmark and Share