Κυβέρνηση ΔΝΤ


Η κυβέρνηση ακολούθησε όλες αυτές τις ημέρες μια τακτική στημένων διαρροών στον τύπο και την τηλεόραση για να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους και να δημιουργήσει την κατάλληλη ψυχολογία, ώστε όταν αποφασισθούν τα πρόσθετα μέτρα, να φανούν «ηπιότερα».


Μέτρα τα όποια είχαν κανονιστεί από ημέρες και περίμεναν να τα ανακοινώσουν μετά την Πρωτομαγιά σεβόμενοι την συγκεκριμένη ιστορική μέρα.


Εδώ και μια βδομάδα τα περισσότερα ΜΜΕ προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη με το επιτελείο της Τρόικας (Ε.Ε.- ΔΝΤ) για να σώσει τον 13ο- 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.


Αυτό αποδεικνύουν οι δηλώσεις του Δανού εκπρόσωπου του ΔΝΤ Paul Thomsen, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ποτέ δεν τέθηκε στις διαπραγματεύσεις με τον κ. Παπακωνσταντίνου η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:


«υπάρχουν τόσο μεγάλα περιθώρια προώθησης της ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας μέσω της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών που καθιστούν περιττή τη σύσταση για μισθολογικές περικοπές».


Τo κόλπο ήταν από την αρχή στημένο και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ παίρνει άριστα στον τομέα της επικοινωνίας. Η συμφωνία είχε κλείσει νωρίτερα, αλλά σκοπίμως άφηναν να διαρρεύσει ότι δίνουν σκληρή μάχη για τον ιδιωτικό τομέα.


Έτσι εξηγείται και η φημολογία περί παραίτησης του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου εάν δεν διασφαλιστούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς γνώριζε ότι δεν τίθεται το συγκεκριμένο ζήτημα από την Τρόικα.


Ούτως η άλλως ο ιδιωτικός τομέας θα υποστεί απώλειες -λόγω της γενικότερης ύφεσης- ή στην καλύτερη περίπτωση θα «παγώσουν» οι μισθοί. Μία περικοπή του 13ου και 14ου μισθού ευνοεί μόνο τους εργοδότες την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι τα κρατικά έσοδα.


Τελικά αυτή η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και καθημερινά με τις πράξεις της αποδεικνύει ότι στόχος της είναι να προετοιμάζει κάθε φορά την κοινή γνώμη για τα επόμενα μέτρα που θα της επιβάλλει η Ευρώπη και το ΔΝΤ εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.


Δείτε το παρακάτω video για να καταλάβετε πως λειτουργούν τα πράσινα παπαγαλάκια:




Bookmark and Share