Ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις


Το Δεκέμβριο του ’08 και όλο το ’09, το ΠΑΣΟΚ χάλαγε τον κόσμο για τα 28 δισ. ευρώ που είχαν δοθεί στις τράπεζες για την ενίσχυση της ρευστότητας. Φέτος η κυβέρνηση ανανέωσε το πρόγραμμα και πρόσθεσε, μάλιστα άλλα 15 δισ.


Είναι αυτό υπεύθυνη πολιτική στάση;


Ο κ. Παπανδρέου φώναζε προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν». Χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη εφημερίδα «Βήμα» επιβεβαιώνει ότι τα «λεφτά υπάρχουν» στους φόρους που θα επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό. Προσπαθεί να μας πείσει ότι το ΠαΣοΚ με σωστή αναδιανομή του εισοδήματος θα τα καταφέρει τονίζοντας ότι:


«Το ελληνικό κράτος, αν συλλέγει σωστά φόρους και καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, έχει χρήματα. Αν δαπανά παραγωγικά και όχι πελατειακά, έχει χρήματα. Η ελληνική οικονομία παράγει πλούτο, απλώς κάποιοι τον νέμονται. Άρα λοιπόν χρήματα πράγματι υπάρχουν. Η χώρα έχει πλούτο και τον παράγει. Το μήνυμα, λοιπόν, δεν ήταν λάθος. Το ζήτημα είναι πόσο μπορείς σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση να προστατεύσεις τους πιο αδύναμους».


Ο κ. Παπακωνσταντίνου μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη...


Δεν έχει καταλάβει ότι ο τρόπος διαχείρισης της δημοσιονομικής πολίτικης του ΠαΣοΚ σε μερικά χρόνια θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.


Το σύνθημα δηλαδή με το οποίο ο κ. Παπανδρέου έκλεψε τις εκλογές το 2009 θα αποτελέσει την ταφόπλακα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και του ιδίου.


Ακολουθεί video με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠαΣοΚ:




Bookmark and Share