Τα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας με το ΔΝΤ


Αποκαλύψεις που σοκάρουν την κοινή γνώμη για το παρασκήνιο και για τα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας οικονομικής στήριξης της Ελλάδος δημοσιοποίησε το ΔΝΤ στην ηλεκτρονική του σελίδα. Το κείμενο- βόμβα που περιλαμβάνει 26 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ελληνικό πακέτο στήριξης αποκαλύπτει, ειδικότερα, ότι:
1. Το νέο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με τα σκληρά μέτρα λιτότητας για εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και για εκατοντάδες χιλιάδες άλλους φορολογούμενους είναι πρόγραμμά που εκπονήθηκε από την κυβέρνηση και όχι από το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση πρότεινε τα μέτρα και το ΔΝΤ τα ενέκρινε.
2. Η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ έχει προτείνει και το ΔΝΤ έχει απλώς αποδεχθεί νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στους συντελεστές του ΦΠΑ και τα επόμενα έτη! Ο ΦΠΑ θα αυξηθεί περαιτέρω σημαντικά για μεγάλο αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας ζήτησης, κατόπιν εισήγησης της κυβέρνησης.
3. Η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία με τους δανειστές του ελληνικού κράτους για επιμήκυνση του δημοσίου χρέους! Διαπραγματεύεται, δηλαδή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη δυνατότητα συμφωνίας με τους επενδυτές για αντικατάσταση των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους με άλλα μεγαλύτερης διάρκειας και…λογικού επιτοκίου προκειμένου να μεταφερθούν σε μεταγενέστερο χρόνο υποχρεώσεις για την αποπληρωμή παλαιών ομολογιακών δανείων του ελληνικού κράτους. Προφανώς, αυτό είναι και το περιεχόμενο της συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψε το Ελληνικό Δημόσιο με την εταιρεία Lazard, που είναι εξειδικευμένη σε θέματα ρύθμισης εθνικών χρεών.
4. Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εμπνεύστηκε η… σοσιαλιστική κυβέρνηση και ενέκρινε απλώς το ΔΝΤ θα έχουν ως αποτέλεσμα η ανεργία να εκτιναχθεί από το 10% του εργατικού δυναμικού που είναι σήμερα στο 15% του εργατικού δυναμικού ως το 2012, δηλαδή να αυξηθεί κατά 50% στα δύο επόμενα έτη. Αυτό σημαίνει ότι στους σημερινούς ανέργους θα προστεθούν άλλοι 250.000-300.000 τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια.
5. Ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα θα καταργηθούν πλήρως τα επόμενα χρόνια(«θα εξαλειφθούν»), στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος σκληρής λιτότητας που εμπνεύστηκε η… σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας μας.
6. Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη σημαντική αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών. Προφανώς, στο πλαίσιο αυτής της μυστικής δέσμευσης της κυβέρνησης, εντάσσεται και η πρόσφατη… τηλεοπτική αποκάλυψη του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου ότι εξετάζεται η επιβολή έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες, η οποία λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά «μαζεύτηκε» άρον άρον από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ.Πεταλωτή.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος
Bookmark and Share