Ξαφνικά γίναμε Σαουδική Αραβία

Η κυβέρνηση ανακάλυψε ξαφνικά ότι η χώρα κάθεται πάνω σε 1 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου και προτίθεται να παραχωρήσει δικαιώματα ερευνών και εκμετάλλευσης σε κοινοπραξίες πετρελαϊκών εταιρειών. Γι’ αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έφερε σχέδιο νόμου, το οποίο αναφέρεται στη «Σύσταση Φορέα για την Έρευνα και την Εκμετάλλευση Υδρογοναθράκων».

Σύμφωνα με έρευνες πάντως που έγιναν έως τώρα, κοιτάσματα πετρελαίου έχουν ανακαλυφθεί στο Κατάκολο, ενώ κοίτασμα φυσικού αερίου έχει εντοπιστεί στην περιοχή της Επανομής.

Σας υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Δεκέμβριο ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι «δεν έχουμε πετρέλαιο στην Ελλάδα». Ένα χρόνο μετά επιδιώκει συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων με τους Τούρκους στο Αιγαίο, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας έρχονται ως σωτήρες επενδυτές και διαμεσολαβητές της αναπτυξιακής μας πολιτικής.

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία μέσα στα επόμενα χρόνια ποιες θα είναι οι πετρελαϊκές εταιρείες που θα παραχωρήσει δικαιώματα ερευνών και εκμετάλλευσης η συγκεκριμένη κυβέρνηση για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας...