«Φίλια» πυρά κατά πρωθυπουργού και τσάρου

Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ έχουν φτάσει στα όριά τους με τις κυβερνητικές αποφάσεις που αναγκάζονται να ψηφίζουν και χθες στην συζήτηση του Προϋπολογισμού έστειλαν μηνύματα δυσαρέσκειας στο Μαξίμου.

Οι συνήθεις ύποπτοι που ψηφίζουν συνειδητά τον αναξιόπιστο Προϋπολογισμό και γκρινιάζουν καθημερινά χωρίς να εισακούονται οι παρεμβάσεις τους από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ξαναχτύπησαν:

Η Βάσω Παπανδρέου, η οποία χαρακτήρισε τον Προυπολογισμό «αναξιόπιστο», αλλά θα τον υπερψηφίσει, τόνισε ότι «στήριξη δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση πίσω από μία άποψη. Ορισμένα «όχι» έχουν μεγαλύτερη αξία από τα στρατευμενά «ναι»».

Ο Κ. Καρτάλης με το σύνηθες λαϊκιστικό του υφός είπε ότι: «Αν χάσουμε το κοινωνικό κράτος παραδίδουμε την ψυχή μας στο διάβολο», ενώ παραδέχτηκε ανισότητες στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνηση, καθώς ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι «πληρώνουν και οι έχοντες, διότι μέχρι τώρα τα περισσότερα βάρη τα σηκώνουν οι μη έχοντες».

Ο Θ. Ρομπόπουλος διευκρίνισε πως δεν θα μπορούσε να δεχτεί συνειδησιακά τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, χαρακτηρίζοντάς τις μάλιστα «αναίτιες». Παράλληλα παραπονέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι : «έχω ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό εδώ και ένα μήνα και ακόμη δεν μου έχει απαντήσει».

Ο Εκτ. Νασιώκας, υποστήριξε πως «ο λογαριασμός δύσκολα βγαίνει γιατί έχουμε χαλαρή διοίκηση ακόμη και σε επίπεδο κυβέρνησης».

Ο Δ. Κρεμαστινός τέλος έδωσε το στίγμα για που θα οδηγηθούμε στην συνέχεια λέγοντας ότι «αν συνεχιστούν και του χρόνου οι κοινωνικές αντιδράσεις, θα πρέπει να κυβερνήσει οικουμενική κυβέρνηση».

Πολλές γκρίνιες χώρις να μπορούμε να διακρίνουμε τον υποψήφιο που θα ακολουθήσει τα βήματα του κ. Παπαχρήστου. Αναμένουμε λοιπόν τον επόμενο τολμηρό που θα κάνει πράξη τα λεγόμενά του…