Συνάντηση Α. Σαμαρά με τρόικα

Την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα ανάπτυξης και να μην επικρατήσει ασφυξία στην αγορά, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στους εκπροσώπους της τρόικας, με τους οποίους συναντήθηκε στη Ρηγίλλης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να καταλάβουμε όλοι και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι μόνο μία ζωντανή οικονομία και μία όρθια κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να έχει τη δυνατότητα θετικής και αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον».

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, χαρακτήρισε θετικό το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως είπε στον πρώτο γύρο, η ΝΔ μίκρυνε τη διαφορά σε λιγότερο από δύο μονάδες, ενώ στο δεύτερο γύρο επιβεβαιώθηκε η πλήρης επιστροφή της στο προσκήνιο σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι υπήρξαν και απώλειες που θα πρέπει να συζητηθούν, ενώ χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την αποχή, που, όπως είπε, εκφράζει την αποστροφή μιας μερίδας πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς.

«Η δική μας πολιτική παραμένει αμετακίνητη, αυτή μας έδωσε την δυνατότητα ταχείας ανάκαμψης, επιβεβαιώθηκε δε από τις εξελίξεις και σε αυτήν επιμένουμε. Ζητάμε αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για έξοδο από την κρίση, με ανάκαμψη και ανάπτυξη και όχι με ασφυξία», ανέφερε ο κ.Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θεωρεί χρήσιμες και στηρίζει τις όποιες διαρθρωτικές αλλαγές.

Επίσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «το κόμμα των εκβιασμών και των ψεμάτων, έρχεται τώρα αντιμέτωπο με τον χειρότερο εαυτό του, με το χειρότερο παρελθόν του, με τα απίστευτα λάθη του, με τις βαριές αμαρτίες του».

Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις που είναι αδιέξοδες.

Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Γραμματεία επικύρωσε την απόφαση να αναλάβει η ΝΔ την πρωτοβουλία και να ζητήσει από την κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη Βουλή, η οποία θα πρέπει να είναι αναθεωρητική.

Πηγή : skai.gr