Κλείνει 31 από τα 72 καταστήματά της η CITIBANK

Σε πρόγραμμμα εθελουσίας 190 υπάλληλοι της CITIBANK. Η καλή πορεία των άλλων ελληνικών τραπεζών μπορεί να μην επηρεάζεται από την κακή εικόνα της ATE, όμως η κρίση είναι η αιτία για την απώλεια 190 θέσεων στον τραπεζικό τομέα καθώς όπως ανακοίνωσε η CITIBANK ως το τέλος του μήνα θα έχει κλείσει τα μισά σχεδόν από τα καταστήματά της ανά την Ελλάδα.

Οι εργαζόµενοι ενηµερώθηκαν χθες ότι έως τις 30 Νοεµβρίου θα κλείσουν 28 υποκαταστήματα στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στα Γιάννινα.

Εκπρόσωποι των εργαζοµένων λένε πως στους υπαλλήλους που απασχολούνται στα συγκεκριμένα καταστήματα δόθηκε περιθώριο έως το τέλος ∆εκεµβρίου να υπαχθούν σε ένα από τα δύο προγράµµατα εθελουσίας εξόδου µε εναλλακτική την απόλυση µετά την κατάργηση των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” τα δύο προγράµµατα εθελουσίας εξόδου είναι προσαρµοσµένα σε νέους εργαζόµενους και εργαζόµενους κοντά στη σύνταξη και προβλέπουν αποζηµίωση αποχώρησης από 30.000 ευρώ και άνω, ανάλογα µε τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις αποδοχές του εργαζοµένου.

Πέρυσι η Citibank είχε προχωρήσει σε κλείσιµο 13 καταστηµάτων. Η τράπεζα δέχθηκε πλήγµα εξαιτίας της διάθεσης από το δίκτυό της οµολόγων της Lehman Brothers, ενώ η κρίση που έπληξε συνολικάτο τραπεζικό σύστηµα στην Ελλάδα ήρθε να επιδεινώσει την κατάσταση.

Πηγή : newsit.gr