Αχαριστία που οδηγεί σε αποστασία

Τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στους κόλπους της Κ. Ο. της Ν. Δ., σίγουρα, όσο κι αν δεν θέλουν ορισμένοι να το παραδεχτούν, μοιάζουν με ένα καλοδουλεμένο σχέδιο αποστασίας. Ο ένας μετά τον άλλο, δευτεροκλασάτα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βγαίνουν στο αντάρτικο, ακολουθώντας κατά γράμμα ένα σχέδιο, που καιρό τώρα, κοντά ένα χρόνο, επεξεργάζεται στα σκοτεινά, κάπου μεταξύ των οδών Αραβαντινού και Δ. Αρεοπαγίτου.

Εγκέφαλος αυτού του βρώμικου σχεδίου, είναι άλλωστε και ο πρώτος διδάξας στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία, ο Κ. Μητσοτάκης, που με όλη την πείρα και την σοφία των 100 του χρόνων περίπου, μεταδίδει με πολύ μεγάλη επιτυχία, το πολιτικό του alter ego, στην κόρη του Θεοδώρα Μητσοτάκη.

Διαβάζοντας κανείς τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, τον τελευταίο χρονικό διάστημα, «… η εξουσία δεν είναι για μένα αυτοσκοπός…» και άλλα τέτοια γραφικά, αντιλαμβάνεται, ότι κάθε άλλο παρά έτσι είναι. Η εξουσία για την … πρόεδρο του νέου πολιτικού μορφώματος, ήταν και παραμένει αυτοσκοπός κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Πως άλλωστε να εξηγήσει κανείς αλλιώς την κίνηση της για την δημιουργία του αποκόμματός της; Όταν δημιουργείς ένα πολιτικό οργανισμό για να κάνεις πραγματικότητα ένα μεγάλο σου απωθημένο, να γίνεις δηλαδή αρχηγός κόμματος και να εξουσιάσεις μια ομάδα ανθρώπων που θα συμπορευτούν μαζί σου, σημαίνει ότι είσαι λάτρης του συγκεκριμένου "αθλήματος". Και θα κάνεις τα πάντα για να την γευτείς. Η μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα; Τα γεγονότα δυστυχώς, δείχνουν ότι ακριβώς έτσι είναι…

Στο παρών άρθρο, θα ήθελα εν τέλει να σταθώ, όχι στην … πρόεδρο της … συμμαχίας. Θα ήθελα να σταθώ, στις πολιτικές μαριονέττες, που ακολουθούν την … πρόεδρο. Όλοι αυτοί οι ανύπαρκτοι πολιτικά που ξεπετάγονται ο ένας μετά τον άλλο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τι άραγε χρωστάνε στην … αγία οικογένεια και δέχονται να παίξουν τον ρόλο που τους αναθέτει και στον χρόνο που ορίζει στον καθένα; Η κοινή λογική λέει ότι δεν χρωστάνε τίποτα… Η τουλάχιστον, δεν χρωστάνε τόσα όσα στον πολιτικό φορέα που τους ανέδειξε και τους έδωσε την ευκαιρία να έχουν ένα πρόσωπο στην κοινωνία, να ασχοληθούν με τα κοινά του τόπου τους και να κάνουν έργο τις πεποιθήσεις του.

Είναι υποχρεωμένοι λοιπόν όλοι αυτοί οι κύριοι, αν δεν αποδέχονται τις αρχές και αξίες της παράταξης που τους ανέδειξε και η Ν. Δ. δεν τους καλύπτει πλέον τις φιλοδοξίες, ή έστω αν νομίζουν ότι χρωστάνε κάτι περισσότερο σε κάποιους άλλους, να παραιτηθούν των εδρών τους στο κοινοβούλιο, καθώς τις κέρδισαν με την σημαία της Ν. Δ. και ας πάνε όπου στην ευχή του Θεού θέλουν. Δεν μπορεί εξ’ αιτίας μιας χούφτας υποκινούμενων μαριονεττών, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη να εγκλωβίζεται και να αυτόκριτικάρεται, δημιουργώντας συμπλέγματα εσωστρέφειας στον κόσμο και τα άξια στελέχη της, μην αφήνοντας τους να δώσουν ξανά στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη την χαμένη της αξιοπρέπεια, που είχε χαθεί εξ’ αιτίας του αποτελέσματος των εκλογών του 2009.

ΗΡΩΝ