Δεν έλαβαν το μήνυμα της αποχής ΠαΣοΚ και Μέρκελ

Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την αποφασιστικότητά της στο να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, απέδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο γερμανικό Κοινοβούλιο, όπου και συζητήθηκαν θέματα προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος -αναφερόμενη στην αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων στη Γερμανία, καθώς ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μεγάλες περικοπές στον δημόσιο τομέα, ακόμη και απολύσεις- έφερε ως παράδειγμα τη χώρα μας και είπε:

«Όπως έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, όταν προβάλλεις με δυναμικότητα τα αναγκαία μέτρα, τότε οι πολίτες το αναγνωρίζουν και μπορεί να κερδίσεις εκλογές».

Η κ. Μέρκελ βγάζει το ίδιο συμπέρασμα με το ΠαΣοΚ, χωρίς να λαμβάνει και αυτή υπόψιν της την αποχή που άγγιξε το 55% της Eλληνικής Επικράτειας. Φυσικά, δεν γίνεται να μην γνωρίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών επηρεάζεται από ευρύτερες συμμαχίες και ότι το εκλογικό μας σύστημα βοηθάει εν τέλει αριθμητικά το πρώτο σε δύναμη κόμμα.

Το πραγματικό ποσοστό του ΠαΣοΚ φαίνεται στο α’ γύρο που δεν ξεπερνάει το 34,6% των ψηφοφόρων που πήγαν στην κάλπη. Έίχε φθορά πάνω από 9,5% μέσα σ' ένα χρόνο. Αν υπολογίσουμε τώρα και το 40% που απείχαν επί του συνολικού ποσοστού θα συμπεράνουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού είναι δυσαρεστημένο από την κυβερνητική πολιτική, αλλά λόγω της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος προτίμησε να μην συμμετέχει στην εκλογική αναμέτρηση.

Παρά ταύτα το τελικό αποτέλεσμα αριθμητικά έδωσε υπεροχή στο ΠΑΣΟΚ και παράλληλα το δικαίωμα να χρησιμοποιηθεί θετικά από το κυβερνών κόμμα και τους υποστηρικτές του. Το κέρδος τους από την εκλογική διαδικασία είναι ότι έκαναν συμμέτοχους στο σκηνικό που έχουν στήσει, πολλούς από τους ψηφοφόρους που δεν τόλμησαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προτίμησαν να αδιαφορήσουν. Αυτή την αδιαφορία η κυβέρνηση την μετέτρεψε σε νίκη. Οι συνέπειες πλέον είναι αναπόφευκτες.

Η επιβολή των πρόσθετων μέτρων με το συγκεκριμένο μίγμα οικονομικής πολιτικής μας οδηγούν στην ύφεση, την ανεργία και την φτώχεια. Όταν γίνει αντιληπτό από τον Έλληνα πολίτη θα αντιδράσει και θα μαυρίσει τους υποστηρικτές του μνημονίου. Όμως τότε θα ‘ναι αργά γιατί η Ελλάδα όχι μόνο θα έχει φτωχύνει , αλλά θα έχει χάσει και τα εθνικά της κεκτημένα.