Διεγράφη από τη Ν.Δ. ο Λευτέρης Αυγενάκης

Όπως αναμενόταν, μετά τις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπου εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι θα μπει στην Βουλή το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και ζήτησε τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., ο βουλευτής Ηρακλείου διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες από τον πρόεδρο του κόμματος.

Ο κ. Αυγενάκης, σε συνέντευξή του (ΝΕΤ 105,8) δήλωσε: «Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένας πολιτικός φορέας με ενδιαφέρουσες κεντρογενείς προτάσεις... Είναι βέβαιη ή σχεδόν βέβαιη η είσοδός της στο κοινοβούλιο... Φέρνει κάτι το ρεαλιστικό που πιθανότατα πρέπει να απασχολήσει την ηγεσία της ΝΔ για να αναθεωρήσει κάποιες θέσεις και απόψεις...”


Στον Real fm σήμερα διευκρίνισε ποιες είναι οι προθέσεις του για το μέλλον του στη Ν.Δ. :

«Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα, τι να δεσμευτείς;» και «Οι εξελίξεις, τα πράγματα, ο κόσμος δημιουργούν νέες συνθήκες καθημερινά».

Το κόμμα της Ντόρας κατά τα λεγόμενα του «αφήνει ένα άρωμα ρεαλισμού το οποίο είναι χρήσιμο σήμερα….”

Ο Λ. Αυγενάκης θεωρείται από τους παλιούς ντορικούς βουλευτές που ήταν στη λίστα των πιθανών αποχωρήσεων ή διαγραφών. Πως να του χαλάσει το χατίρι ο πρόεδρος της Ν.Δ.;;;Επιζητούσε την διαγραφή του χωρίς να έχει το θάρρος να παραιτηθεί, αφού δεν τον εκφράζει το κόμμα της Ν.Δ.

Γι' αυτό λοιπόν την ύστατη προσπάθεια του κ. Αυγένακη να επιζητά την διαγραφή του απεγνωσμένα επιτάχυνε ο Γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς με επιστολή του ζητά τη σύγκληση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμπει τον κ. Αυγενάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

"Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση".