"Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε"...(video)

Οι κωλοτούμπες του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ, κ. Καρατζαφέρη, δεν έχουν τελειωμό. Αυτός που πίεσε τους βουλευτές του, να ψηφίσουν το Μνημόνιο στη Βουλή, στηρίζοντας, ανοιχτά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά από 10 μήνες παραδέχεται πως το Μνημόνιο «ήταν μια εντελώς λανθασμένη πορεία και σύντομα θα κληθεί η κυβέρνηση από τον Ελληνικό λαό να απολογηθεί γι αυτήν»(26/2/11).

Την ανεύθυνη πολιτική του στάση αιτιολόγησε, τότε, με μια φθηνή δικαιολογία, λέγοντας ότι «ψηφίσαμε επί της αρχής μόνον και όχι στα άρθρα το μνημόνιο για τη διάσωση επειδή αν δεν το ψηφίζαμε σήμερα η χώρα μας και το πολίτευμα μας θα είχαν καταλυθεί» (22/6/10). Τώρα χρησιμοποιεί τον πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών με αιχμές κατά της Τρόικας. Παραπλανώντας την κοινή γνώμη σε σχέση με τις αρχικές επιλογές του.

Αυτός που ψήφισε το Μνημόνιο υπό «την απειλή της άμεσης χρεοκοπίας της χώρας», και επειδή όπως ο ίδιος ισχυρίζονταν «έπρεπε να βρεθούν άμεσα χρήματα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις», άλλαξε ξαφνικά στάση προς την Τρόικα, με πατριωτικές δηλώσεις, όπως, «όσο μας δίνουνε λεφτά θα μας παίρνουν εθνική κυριαρχία και προτιμώ να είμαι πεινασμένος παρά αναξιοπρεπής»(alter, 9/2/11).

Αποφασίστε κ. Καρατζαφέρη τα χρειαζόμαστε τα λεφτά τους ή όχι; Πριν 10 μήνες χρειαζόμασταν 110 δισ., γιατί όπως ο ίδιος αναφέρατε, «η χώρα δεν είχε άλλη επιλογή, θα πτώχευε και τα χρήματα έπρεπε να τα πάρουμε αμέσως για να σωθούμε»(23/6/10). Στην συνέχεια τι έγινε και αλλάξατε γνώμη; Καταλάβατε την λανθασμένη στρατηγική σας και τα γυρίσατε; Ή ότι το Μνημόνιο που υπογράψατε δεν μας βγάζει πουθενά και χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση;

Τη μία ψηφίζει το Μνημόνιο για να σωθεί η χώρα και την άλλη προτείνει «να επιστρέψουμε την πρώτη δόση του δανείου και να αποχωρήσουμε από το Μνημόνιο βαδίζοντας τον δικό μας δρόμο», συνέντευξη στη ΝΕΤ 105,8(1/7/10). Τώρα προσπαθεί να προσεγγίσει τη ΝΔ και εμπλέκει σενάρια συνεργασίας. Αυτός είναι ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ…”Μια ζέστη, μία κρύο” και όλα αυτά χωρίς καμία σκοπιμότητα…Τα συμπεράσματα δικά σας…