Και φεσωμένοι από τον Καντάφι!

Από : antinews.gr

Παρά τις αγάπες και τις αγκαλιές του Γιώργου Παπανδρέου με τον Καντάφι και τις εντυπώσεις που καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι ο δικτάτορας της Λιβύης θα μας πνίξει στα πετροδολάρια , δεν τα είδαμε ούτε ζωγραφιστά!

Αντιθέτως, όπως πληροφορούμαστε από Έλληνες διπλωμάτες, το καθεστώς του Καντάφι χρωστάει εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές εταιρείες (κυρίως τεχνικές) που ήταν στην Λιβύη αλλά εκδιώχθηκαν πριν από χρόνια. Για το θέμα αυτό ο Καντάφι δεν πιέστηκε ποτέ και όταν τέθηκε υπηρεσιακά , οι άνθρωποί του το παρέπεμψαν στις καλένδες!

(βλ.παρακάτω από τη σελίδα του ΥΠΕΞ διευθ.Β3)

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΙΒΥΚΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρέη προς ιδιωτικές εταιρείες: Από τη δεκαετία του 1970 η Λιβύη δημιούργησε σημαντικά χρέη προς μεγάλο αριθμό Ελληνικών τεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκαν στη χώρα αυτή. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ελληνικών εταιρειών, το συνολικό ποσόν των σημερινών απαιτήσεων, με βάση την ισοτιμία που ίσχυε κατά τη σύναψη των επιχειρηματικών συμβολαίων, ανέρχεται, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων υπερημερίας και αποζημιώσεων, στο ποσό των 716,2 εκ. δολ. ΗΠΑ. Εξ αιτίας των Λιβυκών χρεών, ορισμένες εταιρείες περιήλθαν σε αδυναμία να εκπληρώσουν συμβατικές υποχρεώσεις τους προς ιδιώτες.

Ολυμπιακή Αεροπορία: εκκρεμεί το ζήτημα της εκκαθάρισης του Γραφείου της Ο.Α. στη Βεγγάζη, με παράλληλο επαναπατρισμό των χρηματικών αποθεματικών της εταιρείας.

ΟΤΕ: παρελκυστική πολιτική από πλευράς λιβυκών αρχών ακολουθείται στο θέμα του χρέους της χώρας προς τον ΟΤΕ ύψους 2,2 εκ. Ευρώ για το χρονικό διάστημα 1984-2005.

Πηγή : http://www.antinews.gr/2011/02/25/87603/