Ναι, πλυντήριο μαύρου χρήματος ο ΟΠΑΠ

Του Φίλιππου Συρίγου
Από : Ελευθεροτυπία

Τα κυκλώματα σωματεμπορίας και ναρκωτικών εκμεταλλεύονται την αγορά κερδισμένων λαχείων τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ για να ξεπλένουν μαύρο χρήμα!

Τη διαπίστωση αυτή έκανε το 2009, και τη συμπεριέλαβε στην ετήσια έκθεσή της, η Επιτροπή καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η έκθεση, που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ανέφερε επί λέξει:

«Μέσω υπαλλήλων του ΟΠΑΠ, ιδιοκτητών πρακτορείων ΠΡΟΠΟ και με τη βοήθεια διάφορων μεσαζόντων, αγοράζονται από τους πραγματικούς τυχερούς κερδισμένα δελτία του Τζόκερ, του Λόττο και του Στοιχήματος, τα οποία δικαιολογούν έσοδα από διακίνηση ναρκωτικών και ροζ κυκλώματα».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Στέλιος Γκρόζος, είχε επισημάνει ότι για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων νομιμοποίησης μαύρου χρήματος, μέσω του ΟΠΑΠ, είναι απαραίτητη η καθιέρωση ονομαστικής συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού, πράγμα το οποίο, όμως, ουδέποτε έγινε...

Αυτά ως μία πρώτη τεκμηριωμένη απάντηση στο χθεσινό ισχυρισμό του ΟΠΑΠ, ότι ήταν, τάχα, συκοφαντικός ο χαρακτηρισμός του ως πλυντηρίου μαύρου χρήματος από την «Κ.Ε.» στο αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ για την προσπάθειά του να φιμώσει τον Τύπο.

Και, φυσικά, έπεται συνέχεια...