Μίζες:Το ΣΔΟΕ έχει βρει το μαύρο χρήμα και η κυβέρνηση αλλά όλοι σφυρίζουν αδιάφορα

Το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel,για μίζες 55 εκατομμυρίων ευρώ ,προκάλεσε σάλο στην Αθήνα με τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους να εμφανίζονται περίπου έκπληκτοι.

Δεν είναι απλά ότι έχει γραφτεί και ξαναγραφτεί, ίσως όχι με τόσες λεπτομέρειες βέβαια, το θέμα. Δεν είναι ότι έχουν ακουστεί και ξανακουστεί οι πληροφορίες. Είναι ότι το ΣΔΟΕ έχει βρει με ονόματα,διευθύνσεις και κυρίως διαδρομές 35.200.000 ευρώ σε έρευνα που έκανε για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για την υπόθεση των υποβρυχίων! Μας λείπουν άλλα 20 -αν πιστέψουμε το Der Siegel- αλλά είναι βέβαιο ότι αν υπάρξει σοβαρή έρευνα -όπως αυτή που έκανε το ΣΔΟΕ- θα βρεθούν και αυτά.

35.200.000 ευρώ λοιπόν ,διαπιστωμένα,κινήθηκαν ...υπόπτως "από ινδική επιχείρηση και από επιχειρήσεις που εδρεύουν στα νησιά Curacao και Ολλανδικές Αντίλλες,Λιβερία και Κύπρο προς τα ελληνικά ναυπηγεία ύψους 5.500.000 ευρώ περίπου ,για παροχή υπηρεσιών"...

"...έκδοση τιμολογίων από την ελληνική επιχείρηση BOSTON CONSULTING GROUP AE,παροχής υπηρεσιών προς τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ύψους 2.500.000 ευρώ...βάσιμες υπόνοιες ότι οι υπηρεσίες αυτές δεν παρασχέθηαν..."

"...έχουν παρασχεθεί προς την υπηρεσία μας πληροφορίες σχετικές με τη δράση της αγγλικής επιχείρησης MFI που είναι θυγατρική κατά 50% της THYSSEN KRUPP και της FERROSTAAL στην καταβολή προμηθειών που αφορούσαν στην παραγγελία γερμανικών υποβρυχίων..."

Στο πόρισμα αναφέρονται ακόμη και ονόματα επιχειρηματιών που σύμφωνα με το ΣΔΟΕ πρέπει να ελεγχθούν.


Θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε ολόκληρο το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο έχει συνταχθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Το περιεχόμενό του είναι γνωστό σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.Και το ερώτημα είναι έχει γίνει τίποτα για να αξιοποιηθούν όλα αυτά τα πολύτιμα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ΣΔΟΕ; Απ΄ ότι φαίνεται,δεν έγινε απολύτως τίποτα. Και το ερώτημα είναι γιατί.Μήπως επειδή τραβώντας την άκρη του νήματος ξετυλιχτεί ένα μπερδεμένο κουβάρι που κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλει και που θα οδηγήσει;

Φαίνεται ότι από το κυνήγι του "μαύρου χρήματος",λείπει κάτι βασικό:η πολιτική βούληση.

Να το πούμε πιο απλά; Μας δουλεύουνε ...ψιλό γαζί.

Πηγή : onalert.gr