Ή μας λένε ψέμματα ή δεν έχουν σχέδιο

Από : newsit.gr

Όλα όσα συμβαίνουν από την Παρασκευή δεν δείχνουν τίποτε άλλο παρά όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση συνεχώς ανακυκλώνει το αδιέξοδό της. Η δέσμευση για την εξεύρεση των 50 δισ υπάρχει. Την έχουμε δεχθεί, την έχουμε υπογράψει και μάλιστα έχουμε δεσμευθεί να πουλήσουμε!

Την ίδια ώρα συμβαίνουν τα εξής: Εκ των υστέρων εμφανιζόμαστε να αρνούμαστε να πουλήσουμε δημόσια γη. Όμως, δεν παρουσιάζουμε σχέδιο για το πως θα βρεθουν αυτά τα 50 δισ. Και τελικά αν δεν μαζευτούν αυτά τα χρήματα τι θα γίνει; Ποιός θα πληρώσει για την ασυννενοησία και την έλλειψη σχεδίου; Πιθανότατα όλοι εμείς. Δηλαδή με πολύ απλά λόγια θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα.

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης Παπανδρέου για τις Ομάδες Σχεδιασμού, για το σχήμα στο στυλ Λευκού Οίκου που θα επεξεργάζεται όλα τα επόμενα βήματα που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο φαίνεται να έχουν μείνει στα χαρτιά.

Η ομάδα δεν "τραβάει" και όχι μόνο δεν τραβάει, αλλά έχει τεράστιο πρόβλημα συντονισμού.

Φάνηκε πλεον κραυγαλέα την περασμένη Παρασκευή, όταν υπουργοί μετά την συνέντευξη Τύπου της τρόϊκας ρωτούσαν τους δημοσιογράφους αν η εξαγγελία για την πώληση των ασημικών για να συγκεντρωθούν τα 50 δισ ήταν απλά εξαγγελία της κυβέρνησης ή ήταν μονομερής απόφαση της τρόϊκας!

Ακολούθησαν οι κινήσεις πανικού. Το αντάρτικο Παπανδρέου και το αποκορύφωμα όλων η χθεσινή του εξαγγελία - που πάλι δεν γνώριζε κανείς - οτι θα φέρει νόμο ο οποιος θα απαγορεύει την πώληση Δημόσιας γης.

Μέχρι εδώ όλα είναι γνωστά και καταγεγραμμένα! Αυτό που είναι άγνωστο και πιθανότατα δεν μπορεί κανείς να απαντήσει, ούτε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πως τελικά θα βρεθούν τα 50 δισ αφού ούτε η περιουσία του Δημοσίου είναι γνωστή και βεβαίως αφού θα απαγορευθεί η πώληση δημόσιας γης!

Για ακόμα μια φορά δηλαδή η κυβέρνηση μένει στις εντυπώσεις, χάνει την ουσία και οι χειρισμοί της σε θέματα υψίστης σημασίας, την ώρα που η χώρα περνάει μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της, πειραματίζεται.

Αυτό δηλαδή που βγαίνει ως συμπέρασμα από τις τελευταίες 4 ημέρες είναι οτι εκτός από την αμηχανία, εκτός από τον πανικό υπάρχει πλήρες έλλειμμα συντονισμού και συνεννόησης των υπουργών.

Η Ελλάδα λοιπόν δεν πουλάει την γη της, δεν ξέρει που θα βρει 50 δισ για να δώσει στους αμείλικτους δανειστές της και η κυβέρνηση πελαγοδρομεί με κορυφαίους υπουργούς της να έχουν φτάσει με μόλις 1,5 χρόνο στην εξουσία να μην μιλιούνται μεταξύ τους.

Πηγή : newsit.gr