Χωρίς…καύσιμα στο μεταναστευτικό

ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ"

ΜΟΝΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον τρόπο που η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Όποτε θέλουν, οι δουλέμποροι περνούν με σχετική ευκολία τα σύνορα, μεταφέροντας τους λαθρομετανάστες σε ελληνικό έδαφος, αφού ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και η κυβέρνηση περιορίζεται σε αναζήτηση λύσεων όπως η τοποθέτηση του φράχτη στον Εβρο.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, αλλά την ώρα που αναμένεται νέο κύμα μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική, μετά τις ταραχές στην Αίγυπτο, στην Τυνησία και την Αλγερία, αποκαλύπτεται ότι τα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού έχουν μείνει από… καύσιμα. Δηλαδή, τη στιγμή που θα έπρεπε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για να αποτρέψουν τη διέλευση των καραβιών με τους Αφρικανούς πρόσφυγες, παραμένουν καθηλωμένα έξι ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη και βρίσκονται ακινητοποιημένα ένα στα δύο πλωτά και χερσαία μέσα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και καυσίμων.

Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ συνολικής μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση είναι δεδομένη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και πρόνοια ούτε για την πρακτική αντιμετώπιση του ζητήματος της εισβολής λαθρομεταναστών. Οι αποσπασματικές και αναποτελεσματικές προσπάθειες δεν οδήγησαν πουθενά.