Ψάχνει συνενόχους ο Παπανδρέου

Λίγες ώρες πριν από την γενική απεργία της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο γερμανικό κανάλι ARD, αφού χαρακτήρισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως «πολύ επώδυνες περικοπές» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι:

«μολονότι υπάρχουν διαμαρτυρίες, ο κόσμος δέχτηκε αυτά τα μέτρα, γιατί αναγνωρίζει ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν»…

Μια μέρα μετά η γενική απεργία μετατράπηκε σε σκηνικό πολέμου. Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με δυνάμεις της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, έκαναν τον γύρο του κόσμου και αποτέλεσαν το βασικό θέμα και για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Φυσικά, υπήρξε διχογνωμία όσον αφορά τον αριθμό των διαδηλωτών, που συμφωνά με τους υπολογισμούς τους κυμαίνονταν από 30.000 - 100.000.

Για εμάς οι αριθμοί δεν έχουν πλέον καμία σημασία. Αυτοί που κατέβηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν κατά των μέτρων και εναντίον της Κυβέρνησης του Μνημονίου εκφράζουν και ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων που δεν τολμάει να διαδηλώσει για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου  ψάχνει συνενόχους, εκφοβίζοντας τους πολίτες με στρατηγικές Μνημόνιο ή Χρεοκοπία. Η άγνοια, της αγανάκτησης των Ελλήνων πολιτών ,λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας και η απαισιοδοξία για το μέλλον των παιδιών τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η οργή του λαού ήδη έχει ξεσπάσει. Χρειάζεται επειγόντως επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Δηλώσεις όπως ο κόσμος δέχτηκε τα μέτρα ρίχνουν λάδι στην φωτιά και δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των Ελληνικού λαού. Η απάντηση θα δοθεί στις ερχόμενες Βουλευτικές εκλογές και όσο πιο πολύ τις καθυστερεί ο κ. Παπανδρέου, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το κόστος για την παράταξή του.

Φωτορεπορτάζ από το χθεσινό σκηνικό πολέμου :

Υ.Γ . από Πύθων : Παπανδρέου : «Ο κόσμος δέχτηκε τα μέτρα»… Επομένως μπορούμε να προχωρήσουμε με νέα… Ευχαριστούμε κ. Παπανδρέου, αλλά δεν θα πάρουμε…