Α. Σπήλιωτόπουλος : «Η κυβέρνηση φέρει σοβαρότατες ευθύνες»

O πρώην υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στον real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, επέρριψε ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν στη Νομική Σχολή.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος διέγνωσε σειρά σφαλμάτων και παραλείψεων στους χειρισμούς της κυβέρνησης , καθώς αν και υπήρχαν πληροφορίες 24ωρα πριν, η κυβέρνηση δεν έλαβε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποτρέψει τα γεγονότα, με αποτέλεσμα η χώρα να διασύρεται για άλλη μια φορά διεθνώς.

«Το υπουργείο Προστασίας Πολίτη και το υπουργείο Παιδείας δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το άσυλο και την κατάργησή του, ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για άσυλο που έχει ντε φάκτο καταργηθεί, καθώς οι χώροι των Πανεπιστημίων δεν είναι πλέον χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όπως επισήμανε, αλλά χώροι διακίνησης εγκληματικών στοιχείων και εκδήλωσης πράξεων βανδαλισμών, που μετέπειτα τις χρεώνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Ενώ για τον Συνασπισμό και τη στάση της φοιτητικής παράταξής του, ανέφερε ότι αναμένει να διαψεύσουν όσα τους αποδίδονται, να καταδικάσουν τα γεγονότα και να αρθούν στο ύψος των απαιτήσεων.