Θεσμικό πυροτέχνημα

ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ"

Η κυβέρνηση έχει συνηθίσει τους πολίτες στα πυροτεχνήματα. Σε αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς μελέτη, σε αποφάσεις που διαχειρίζεται μόνη της με τη λευκή επιταγή που πιστεύει ατυχώς ότι έχει από την ελληνική κοινωνία και οι οποίες αποδεικνύονται ωμά τρύπες στο νερό.

Μία τέτοια μεγάλη τρύπα είναι και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ένα ζήτημα σοβαρότατο το οποίο ταλανίζει τον ελληνικό λαό χρόνια τώρα. Ηταν πολλά τα σκάνδαλα για να παραμένουν όλοι εκείνοι που κατά καιρούς διαχειρίσθηκαν δημόσιο χρήμα ατιμώρητοι. Την ώρα που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ζητεί κάποιος επιτέλους να τιμωρηθεί.

Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε ορθότατα να συναποφασισθεί η αλλαγή του νόμου, καθώς έχει άμεση σχέση και με την αλλαγή του Συντάγματος και αφορά όλους τους πολιτικούς ασχέτως κόμματος. Άρα να υπάρξει νέος νόμος που να ενσωματωθεί με την αναθεώρηση στο Σύνταγμα που θα προκύψει. Για την υπόθεση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς έχει συστήσει ειδική επιτροπή υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Δ. Αβραμόπουλου.

Η αλλαγή του νόμου λοιπόν αποφασίζεται και γίνεται την ίδια ημέρα που παραγράφεται το Βατοπαίδι, λίγες ώρες πριν από την κατάθεση του πορίσματος για την υπόθεση της Siemens, όπου επίσης επικρατεί το στοιχείο της παραγραφής. Αρα η κυβέρνηση φέρνει ένα νέο νόμο που θα αφορά σε ό,τι μελλοντικά ενδεχομένως να συμβεί και ο οποίος «σκοντάφτει» πάνω στο Σύνταγμα. Η κυβέρνηση λέει ότι η πενταετία της παραγραφής θα παρατείνεται για τα πολιτικά πρόσωπα παρ’ ότι γνωρίζει καλώς ότι η όποια παράταση αντιβαίνει του Συντάγματος. Η κυβέρνηση είναι αυτή που ζητάει συναίνεση. Είναι αυτή που θα ήθελε υποστηρικτές στο κακό έργο της. Είναι αυτή που με τις επιλογές της οδηγεί την κοινωνία καθημερινώς προς τον μαρασμό και την ανυποληψία.