Μας πήραν πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες

Δε θα διοργανώσει τελικά τη Ελλάδα τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 σε Βόλο και Λάρισα. Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) αποφάσισε πως ο Βόλος και η Λάρισα δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

Η κυριότερη αιτία, για την οποία η ΔΕΜΑ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν το έργο του Μεσογειακού χωριού.

Η Ελλάδα βλέποντας να μην μπορεί να το υλοποιήσει στο Βόλο και την Λάρισα, τελικά πρότεινε η φιλοξενία των αθλητών που θα συμμετείχαν στην διοργάνωση να γίνει σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Αυτό δεν άρεσε στη Διεθνή Επιτροπή που αποφάσισε να μη γίνουν τελικά οι Αγώνες στις δύο θεσσαλικές πόλεις.

Υ.Γ. από Πύθων : Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση του Πασοκ ότι στις 17/4/10 ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος επέμενε ότι «οι μεσογειακοί αγώνες θα γίνουν κανονικά το 2013», ενώ η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου στις 22/4/10 μας διαβεβαίωνε επίσης, ότι «οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν και θα γίνουν σωστά». Προσπαθούσε να εξαπατήσει τους αγανακτισμένους σημερά πολίτες που θα χάσουν την δουλειά τους με παραπλανητικές δηλώσεις του τύπου «Εργαζόμαστε συστηματικά για την επιτυχία τους, ώστε να γίνουν ακριβώς με τον τρόπο που πρέπει να γίνουν και να μας κάνει όλους περήφανους».

Αυτό είναι το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προεκλογικά εκτός από το "λεφτά υπάρχουν" σε κάθε του ομιλία έλεγε και ένα ψέμα. Στις 27/09/2009 σε ομιλία του στη Λάρισα αναφερόμενος στην νεολαία δήλωνε ότι : "είναι σημαντικό να κερδίσουμε τη μάχη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, που δυστυχώς έχουν μείνει πίσω. Η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει σαν κόστος, σαν ένα μικρό επαρχιακό έργο, και όχι ως επένδυση, όπως πρέπει να είναι. Επένδυση εξωστρέφειας και μελλοντικής εκμετάλλευσης".

Τώρα που οι Μεσογειακοί αγώνες του 2013 χάθηκαν και μαζί τους και οι επενδύσεις που οραματιζόσαστάν, τι έχετε να πείτε κ. Παπανδρέου; Ποιος είναι ο υπαίτιος της μεγάλης αυτής ήττας για τη χώρα μας;