Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος παρουσίασε σήμερα σε ειδική τελετή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαρας.

Με πινελιές πράσινες και πορτοκαλί σε μπλε φόντο η νέα ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά περνά στη νέα εποχή. Επικοινωνιακά η χρήση και άλλων χρωμάτων θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως πρόθεση στη μεγάλη κεντροδεξιά.

Πολιτικά το νέο έμβλημα σηματοδοτεί σίγουρα την πρόθεση του νέου προέδρου της ΝΔ να διαφοροποιηθεί από τις μέχρι τώρα ηγεσίες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς σε όλες τις ομιλίες του μιλά για τη νέα Νέα Δημοκρατία.

Δύο νέα παιδιά η Ελβίρα και ο Κωνσταντίνος, κάλεσαν τον Αντώνη Σαμαρά να μιλήσει: «Υπόσχομαι ότι θα κάνω τα όνειρα σας πραγματικότητα. Το νέο σήμα θα δείχνει τις αξίες της ΝΔ όπως τις έχουμε διαμορφώσει μέχρι σήμερα... διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη». Σημείωσε ότι το παλαιό σύμβολο δεν πετιέται, αλλά περνά στην ιστορία.

Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος είναι λιτό, αποτελείται από τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές πορτοκαλί και πράσινο. Αποτελεί την καινούργια εικόνα του κόμματος, στον 21ο αιώνα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς: «Αυτή είναι η ΝΔ της νέας γενιάς. Τελεία και παύλα».

«Δεν πετάμε τίποτα από την ιστορία. Κρατάμε όλες τις καλές στιγμές αλλά δεν είναι κάτι άχρηστο το γνωστό σύμβολο. Περνά στην ιστορία. Είναι μία πολύτιμη φωτογραφία για να μας θυμίζει τις ευχάριστες και τις δύσκολες στιγμές» είπε ο κ. Σαμαράς ο οποίος χαρακτήρισε τη ΝΔ «ήρεμη δύναμη». Παράλληλα παρουσιάστηκε και το σήμα στην πρόσοψη του νέου κτιρίου επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Μετά από 37 χρόνια ο πυρσός βγήκε από το λογότυπο. Παραμένει μόνο στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε και το καινούργιο portal του κόμματος.

http://beta.nd.gr/


Δειτέ το video :