Μεταναστευτικό: Μία ατομική βόμβα στα θεμέλεια της κοινωνίας μας

Άρθρο του Αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Πάνου Λειβαδά

To Μεταναστευτικό αποτελεί μία ατομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαιτέρως μετά τις συμφωνίες «Δουβλίνο ΙΙ», του 2003.

Τότε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την απαγόρευση της μετάβασης των μεταναστών που νομιμοποιούνται στην Ελλάδα, σε άλλες κοινοτικές χώρες. Έτσι έκλεισαν την έξοδο από την Ελλάδα προς τον πλούσιο Βορρά, που αποτελεί τον τελικό τους προορισμό.

Ενώ τα επόμενα χρόνια, η ΝΔ εργαζόταν προκειμένου να κλείσει την πόρτα των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα, με την δημιουργία της μικτής ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX, για τη φύλαξη των συνόρων μας αλλά και με συμβάσεις με την Τουρκία για την επαναπροώθηση τους, το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη καταφέρει να κλείσουμε τους μετανάστες μέσα στα σύνορα μας.

Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ έλεγε για το ζήτημα πολλά. Υποδύονταν τους προετοιμασμένους. Τι προγραμμάτισαν; Τι έπραξαν 14 μήνες τώρα;
 

Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε προστασία των συνόρων μας και εφαρμογή των διμερών συμφωνιών με την Τουρκία. Ποιά ήταν τα αποτελέσματα; η εισροή από τα θαλάσσια σύνορα έχει ανακοπεί με την παρουσία της FRONTEX που η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να δραστηριοποιήσει στο Αιγαίο.

Ο Έβρος, όμως, είναι πλέον η κύρια είσοδος των λαθρομεταναστών, από όπου σε ένα 24ωρο όλοι βρίσκονται στην Ομόνοια! Οι εισερχόμενοι τετραπλασιάστηκαν (αύξηση 371,94%!) το πρώτο εννεάμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο 2009.

Ο κ. Παπανδρέου, επίσης, επικαλούνταν στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Όμως, μέχρι τώρα, όχι μόνο η αλληλεγγύη αυτή δεν εκφράστηκε δυναμικά και αποφασιστικά αλλά, αντιθέτως, ακούμε ευρωπαίους πολιτικούς να μας εγκαλούν «γιατί δεν ελέγχουμε τα σύνορά μας».


Το ΠΑΣΟΚ, τέλος, εξήγγειλε την ένταξη των νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, προφανώς εννοώντας τα τυχοδιωκτικά ανοίγματα προς αυτούς, δίνοντας τους τη δυνατότητα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Περίπτωση μοναδική στην Ευρώπη! Τι κατάφερε; Το λαθρεμπόριο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, ανταγωνιζόμενο τις νόμιμες επιχειρήσεις, θετοντας σε κίνδυνο πολύτιμες θέσεις εργασίας και οδηγώντας στην απώλεια εσόδων από τη νόμιμη φορολόγηση. Συγχρόνως, η παιδική πορνεία ανθεί στις γειτονιές της Αθήνας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αντιλαμβάνεται ότι η ένταξη πρέπει να γίνεται με τρόπο που δεν δημιουργεί κίνδυνο να έλθουν κι άλλοι. Χρησιμοποιώντας τις φράσεις του Αντώνη Σαμαρά, «δεν πρέπει να μετατρέπουμε την Ελλάδα σε «μαγνήτη» εισόδου νέων κυμάτων παράνομων μεταναστών».

Η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο: Σε μια χώρα όπου ήδη τα σύνορα της δεν φυλάσσονται αποτελεσματικά και που όσοι έρχονται, δεν μπορούν ούτε πίσω να γυρίσουν ούτε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να περάσουν, το ΠΑΣΟΚ συζητά πολιτικές μαζικής πολιτογράφησης εκατοντάδων χιλιάδων, στέλνοντας το μήνυμα προς τα έξω να έλθουν πολλοί περισσότεροι!

Τώρα, βλέπουμε να έχουν καταλάβει τη Νομική εκμεταλλευόμενοι τα αδιέξοδα της πολιτείας μας. Αυτοί που τους καθοδηγούν, η αριστερά της παρακμής, εκπόνησαν και εκτέλεσαν καλά το σχέδιό τους, μεταφέροντάς τους πανηγυρικά από τα Χανιά. Εμείς, πώς αντιδρούμε; Θα εξακολουθήσουμε να βαυκαλιζόμαστε με το κοινωνικό και πολιτικό απολίθωμα, μοναδικό στον κόσμο, που λέγεται «πανεπιστημιακό άσυλο»;
Για την Νέα Δημοκρατία ο στόχος είναι σαφής: δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο. Αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ, να γίνει και ξέφραγο αμπέλι…

Χρειάζονται επειγόντως Μεγάλα Κέντρα Υποδοχής, σε κατάλληλους χώρους, όμως σίγουρα όχι σε παραμεθόριες περιοχές.
Να κατάσχονται και να καταστρέφονται τα παράνομα εμπορεύματα, ώστε να μην ξαναμπαίνουν στον εμπορικό κύκλο και να διώκονται όσοι υποβοηθούν την παράνομη διακίνηση τους.

Να εφαρμόζεται ο νόμος και η φορολογία για Όλους και όχι μόνο για τους Έλληνες από φόβο, τάχα, μην χαρακτηριστούμε «ρατσιστές». Αντίστροφως, ρατσισμός είναι αυτά που υφίσταται σήμερα ο φτωχός Έλληνας που ζει στο Κέντρο ή διατηρεί εκεί την μικρή του επιχείρηση.

H διαδικασία του ασύλου πρέπει να γινει αντίστοιχη με την ευρωπαική, όχι μονο στις ευεργετικές της διαστάσεις αλλά και στην ελεγκτική της αυστηρότητα. Για να σταματήσει η μαζική εισροή ανθρώπων που έχουν φροντίσει να καταστρέψουν τα χαρτιά τους, ώστε δηλώνουν ότι τους συμφέρει και διεκδικούν ότι θέλουν!

Να καταργηθεί, επιτέλους, το «παραθυράκι» του πανεπιστημιακού ασύλου. Ο Α. Σαμαράς είναι σαφής: «Νέα Μεταπολίτευση στην Παιδεία σημαίνει ότι, τα Δημόσια Πανεπιστήμια θα αναδιοργανωθούν από τα θεμέλια και θα λειτουργούν όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Χωρίς άσυλο βίας και παρανομίας. Χωρίς έλεγχο από κλίκες και χωρίς περιθώρια συναλλαγής. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αρκεί να τολμήσουμε.»

Πηγή : newpost.gr