Φόρος για τα εμφυτεύματα στήθους

Ενώ στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς οι φόροι όπως π.χ. στα τσιγάρα, ποτά, τρόφιμα, ρούχα κ.τ.λ., η χώρα που κερδίζει το βραβείο της φορολόγησης είναι η Αργεντινή. Μετά την επέλαση του ΔΝΤ το σύστημα φορολόγησης της χώρας είναι πολύ μπροστά. Τι εννοούμε;;;

Πολυτελή κρουαζιερόπλοια, θύματα ληστείας στην τράπεζα, αλλά και τα εμφυτεύματα στήθους αποτελούν τους τελευταίους στόχους των εφοριακών στην Αργεντινή, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της φοροδιαφυγής.

Οι Αργεντίνοι είναι διαβόητοι για τις τάσεις... φοροδιαφυγής και πολύ συχνά πληρώνουν όλα τους τα έξοδα -νέα αυτοκίνητα και σπίτια, αλλά εμφυτεύματα στήθους- μόνο με μετρητά και αποταμιεύουν τα χρήματά τους σε off shore τραπεζικούς λογαριασμούς ή δεν τα δηλώνουν και τα κρατούν σε θυρίδες ασφαλείας.

Οι εφοριακοί μετά τα μοντέλα και τους ποδοσφαιριστές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις πλαστικές επεμβάσεις στήθους, μετρώντας τον αριθμό εισαγόμενων εμφυτευμάτων στήθους για να υπολογίσουν τα έσοδα των χειρουργών.

Συγκεκριμένα, το 2008 και το 2009 εισήχθησαν στην Αργεντινή περίπου 125.000 εμφυτεύματα στήθους και οι γυναίκες ξόδεψαν 170 εκατομμύρια δολάρια σε επεμβάσεις αύξησης του στήθους.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι εταιρίες και οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής ύψους 40 εκατομμυρίων πέσος (10 εκατομμύρια δολάρια)».

Επίσης οι εφοριακοί ασχολούνται επισταμένως και με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια και το εξοπλισμό τους που δένουν στο Μπουένος Αϊρες, αλλά και με το τι περιέχουν οι τραπεζικές θυρίδες μετά τις... παράξενες αποκαλύψεις μετά από ληστεία.