ΝΔ : "Κόλαφος για την κυβέρνηση το βιβλίο Μπράουν"

Επίθεση στην κυβέρνηση, με σημείο αιχμής όσα αναφέρει στο νέο του βιβλίο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για «δικαίωση» του Αντώνη Σαμαρά μετά τα όσα είδαν στο φως της δημοσιότητας από το βιβλίο του πρώην βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν. Σημειώνεται ότι στο βιβλίο του Βρετανού πολιτικού γίνεται λόγος για καθυστερήσεις όσον αφορά στην απόφαση για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, ενώ διατυπώνονται ερωτήματα σχετικά με την ορθότητα των συμβουλών που δέχθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν πήρε τα απαιτούμενα μέτρα αλλά δημιούργησε και πολύ σοβαρότερα προβλήματα «διασύροντας τη χώρα ως διεφθαρμένη και παρομοιάζοντας την οικονομία της με τον “Τιτανικό”» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα όσα γράφει για την Ελλάδα ο σοσιαλιστής τέως Πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, στο νέο βιβλίο του, αποτελούν έναν ακόμη κόλαφο για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, δικαιώνουν τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά, που καλούσε, από την πρώτη στιγμή, την κυβέρνηση να “ξεκολλήσει” και να πάρει μέτρα.

Εάν ο Πρωθυπουργός – λέει ο Γκ. Μπράουν – είχε κινηθεί νωρίτερα, το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δισ. ευρώ. Αφήνει μάλιστα σοβαρές αιχμές για τις συμβουλές που έπαιρνε. Ο Πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος στο σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”, με αποτέλεσμα να αδρανεί και να παραπαίει σε λάθος κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνον δεν πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά δημιουργούσε και πρόσθετα, πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Φουσκώνοντας, στην αρχή, το έλλειμμα, διασύροντας τη χώρα ως διεφθαρμένη και παρομοιάζοντας την οικονομία της με τον “Τιτανικό”
».