Πες μου ένα ψέμα να αποκοιμηθώ

Η γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. με non paper που έστειλε χθες σε βουλευτές και στελέχη της επιτέθηκε στον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αναδεικνύοντας όλες τις αντιφατικές του δηλώσεις :

«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα πιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, θα δουλέψω στην Ευρωβουλή. Ούτε εισιτήριο επιστροφής υπάρχει!», δηλώνει, στις 20.5.09 στο δελτίο ειδήσεων του MEGA».

Κατά την προεκλογική περίοδο (6.9.09) καθησύχαζε τον ελληνικό λαό ότι «το να παγώσουμε τους μισθούς αυτή τη στιγμή, που η χώρα μας μπαίνει σε ύφεση, την ώρα που οι άλλες χώρες της Ευρώπης βγαίνουν από την ύφεση, είναι ό,τι χειρότερο».

Δήλωνε ότι διαφωνεί «με τη λογική των έκτακτων εισφορών. Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα πάμε σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά». (14.9.09).

Στην συνέχεια όμως, πήρε πολύ σκληρότερα μέτρα από αυτά που αποκήρυσσε...

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρωτοστάτησε στην δυσφήμηση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Είναι αυτός που, μιλώντας για την ελληνική οικονομία, είπε στη διεθνή κοινότητα ότι επιχειρεί να αλλάξει «την πορεία του Τιτανικού» (14.2.10). Τον «Τιτανικό» που έριξαν στο «παγόβουνο» του Μνημονίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ειδικά, για το ΔΝΤ ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε πολύμηνο «ρεσιτάλ» παραπλάνησης:

«Δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η ΕΕ» (« L e F igaro », 10.12.09).

Διαψεύδοντας δημοσίευμα του Reuters βάσει του οποίου η Ελλάδα πιθανόν να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ μεταξύ της 2ας και 4ης Απριλίου «Αυτά είναι αστειότητες»…

«Εμείς σκοπεύουμε να σουβλίζουμε αρνί εκείνο το τριήμερο» («Έθνος», 19.3.10).

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι μειοψηφικός και σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται νέα μέτρα». («Κ. Ελευθεροτυπία», 28.3.10).

«Η λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι μεσοπρόθεσμα επιζήμια για την εικόνα της χώρας» («Ελευθεροτυπία», 9.4.10).

«Δεν ετέθη ζήτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού. Ο μηχανισμός είναι πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας» (10.4.10).