Δώρον - άδωρον η κοινωνική πολιτική του ΠαΣοΚ

Τις λεπτομέρειες για το έκτακτο επίδομα που θα λάβουν μισό εκατ. συνταξιούχοι έδωσαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Στην ουσία επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για την εφάπαξ καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100-300 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

1. Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.

2. Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.

3. Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.

Σημειώνεται πως το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας. Συνολικά για το συγκεκριμένο επίδομα θα καταβληθούν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπουργείων, 100 εκατ. ευρώ.

Το μέτρο αυτό αφορά κυρίως τους συνταξιούχους των 600 ευρώ(1), οι οποίοι με την κατάργηση του 13ου 14ου μισθού δεν προστατεύθηκαν, καθώς ενώ τον Δεκέβριο του 2009 πήραν το επίδομα αλληλεγγύης, στην συνέχεια το ΠαΣοΚ τους έκοψε το 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Δηλαδή, τους δόθηκε το 70% των δώρων και του επιδόματος σε σχέση με τους υπολοίπους που πήραν το 50%. Επομένως, τα επόμενα χρόνια θα τους πάρει πίσω σχεδόν ολόκληρο το επίδομα αλληλεγγύης του Δεκεμβρίου.

Τώρα ξανά η κυβέρνηση τους δίνει προεκλογική ελεημοσύνη 300 ευρώ για να τους ξεγελάσει. Χρήματα τα οποιά εν τέλει θα πάρει πίσω ξανά, καθώς αν υπολογισούμε τις αυξήσεις του ΦΠΑ σε καταναλωτικά αγαθά και το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, τότε τα 300 ευρώ είναι δώρον - άδωρον.

Τελικό μας συμπέρασμα : Η κοινωνική πολιτική του ΠαΣοΚ είναι για τα μάτια του κόσμου, καθώς τη μία μέρα δίνει και την άλλη παίρνει από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτό είναι το ΠαΣοΚ και δεν πρόκειται να αλλάξει...