«Ηγεμόνας» για κλάματα

Συνεχίζει να απειλεί τον λαό ο κ. Παπανδρέου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοίκητων εκλογών δημιουργεί «αδιέξοδο».

Μετά το δίλημμα που έθεσε στους Έλληνες πολίτες ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (25/10) «Ή μας ψηφίζετε στις αυτοδιοικητικές ή πάμε σε εθνικές εκλογές», συνεχίζει να δημιουργεί κλίμα πόλωσης, δηλώνοντας πως «αν βαρύνει η κατάσταση στη δυνατότητα να γίνουν οι αλλαγές για τη χώρα, θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση ελληνικού λαού».

«…αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, αυτό θα γίνει. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίει το ψευτοδίλημμα Παπανδρέου ή χρεοκοπία για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ, καθώς στις 7 Νοεμβρίου αναμένουν ότι και οι πιο θερμοί του οπαδοί μπορεί να απέχουν, καθώς είναι δυσαρεστημένοι από την κυβερνητική πολιτική. Μπροστά λοιπόν στην συντριβή που διαφαίνεται, προτίμησε να θέσει το ψευτοδίλημμα “ΠαΣοΚ ή χρεοκοπία”, λειτουργώντας καθαρά κομματικά και όχι με βάση το εθνικό συμφέρον. Αυτό έδειξαν και οι αγορές με την εντυπωσιακή άνοδο των spreads μετά τις καταστροφικές δηλώσεις του για την οικονομία μας.

Το ΔΝΤ πάντως έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία. Αποφεύγοντας να σχολιάσει δημόσια τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις και να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, διαρρέει ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και απορρίπτει με κάθε τρόπο προσφυγή στις κάλπες ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Το μήνυμα της Τρόικας άλλωστε για αποφυγή εθνικών εκλογών έχει δοθεί από νωρίς στην κυβέρνηση.

Πως λοιπόν ο πιστός στην πολιτική της Τρόικας και του Μνημονίου κ. Παπανδρέου θα προβεί σε πρόωρες εκλογές; Πως γίνεται ξαφνικά, αυτός που αγωνίζεται για να σώσει τη χώρα από την οικονομική κρίση να φυγομαχεί; Χρησιμοποιεί το δίλημμα ως άλλοθι για μια ηρωική έξοδο, οδηγώντας τη χώρα σε κυβέρνηση συνεργασίας; Ή μπλοφάρει για άλλη μια φορά;