Οργή για το ακριβό συμβόλαιο του Rooney

Οργή από μεγάλη μερίδα οπαδών αλλά και σκληρές επιθέσεις από τη συντριπτική πλειονότητα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του νέου, ακριβοπληρωμένου συμβολαίου του Wayne Rooney.

Moλονότι ο Rooney δεν θεωρείται ο πιο πετυχημένος παίκτης της φετινής σεζόν, έχοντας σκοράρει μόνο ένα γκολ από την αρχή της περιόδου, θα λαμβάνει 200.000 λίρες κάθε εβδομάδα, καθιστώντας τον πιο καλά αμειβόμενο παίκτη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά την περίοδο των πιο σκληρών οικονομικών μέτρων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα και με την πόλη του, Manchester, να πληρώνει το μεγαλύτερο κόστος από όλες τις άλλες αγγλικές πόλεις της κρίσης σε ποσοστά ανεργίας, αποβιομηχάνισης και φτώχειας.

Κυβερνητικοί βουλευτές εξέφρασαν την απορία τους για τα προκλητικά ποσά που ξοδεύονται στα ποδοσφαιρικά σωματεία εν μέσω κρίσης.

Ο παίκτης της Manchester United, που σε λίγες ημέρες κλείνει τα 25 χρόνια, φέρεται να διαχειρίστηκε επικοινωνιακά αλλά και διαπραγματευτικά την παραμονή του, έχοντας διαδώσει σε δημοσιογράφους και παράγοντες ότι σκέφτεται να φύγει για τη μεγάλη αντίπαλο της ομάδας του, τη Manchester City.

real.gr