Σήμερα η συνέντευξη παρωδία

Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει ο Γ. Παπανδρέου, σήμερα το βράδυ. Η συνέντευξη αυτή έρχεται να δώσει το σύνθημα της επικοινωνιακής λαίλαπας που θ’ ακολουθήσει, τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βλέποντας το επιτελείο του Μαξίμου, ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν, μην ξεχνάμε ότι προσδοκούσαν εννιά κερδισμένες περιφέρειες, θα θυσιάσουν τα πάντα στο επικοινωνιακό παιχνίδι που ξέρουν να το παίζουν πάρα πολύ καλά, διότι τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους στοιχειώνουν τα όνειρά τους.

Τι θα δούμε λοιπόν… Θα δούμε έναν παραπαίοντα πρωθυπουργό, με πονεμένο βλέμμα, να κλαψουρίζει και να ψεύδεται ασύστολα θέτοντας εκβιαστικά διλλήματα. Μια γνωστή και κουραστική πλέον τακτική που ο καθένας την αντιλαμβάνεται και αδιαφορεί.

Η συνέντευξη – παρωδία, θα έχει και ορισμένες καινοτομίες που αποδεικνύουν περίτρανα του λόγου τον χαρακτηρισμό εκ μέρους μας ως παρωδία. Καινοτομία πρώτη θα είναι ο τόπος διεξαγωγής της. Η συνέντευξη θα δοθεί στο μέγαρο Μαξίμου και όχι στο ραδιομέγαρο της Ε. Ρ. Τ. ως είθισται! Αυτό μας κάνει να καταλάβουμε ότι ο Παπανδρέου, φοβάται ακόμα και να ξεμυτίσει από το πρωθυπουργικό γραφείο… Ή μήπως επειδή γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργικός του βίος θα είναι βραχύβιος, προσπαθεί να χαρεί όσο γίνεται περισσότερο την καρέκλα του πρωθυπουργού; Πιθανά θεωρούμε και τα δύο πάντως! Βέβαια, η επίσημη δικαιολογία που δίνουν οι επιτελείς δεν απέχει και πάρα πολύ από την πραγματικότητα, καθώς όπως υποστηρίζουν, το μέγαρο Μαξίμου προτιμήθηκε για λόγους ασφαλείας διότι είναι πιο δύσκολο να φτάσουν ως αυτό π. χ. διάφορες ομάδες διαδηλωτών.

Καινοτομία δεύτερη θα είναι ο ρόλος του συντονιστή της αποψινής συνέντευξης. Γνωρίζουμε ότι σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες τηλεοπτικοί σταθμοί, ύστερα από συμφωνία τους, ορίζουν έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο που θα έχει τον ρόλο του συντονιστή. Απόψε όμως, τον ρόλο αυτό, θα τον παίξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής! Τώρα τι φοβούνται, άγνωστο… Ούτως η άλλως, όσες ερωτήσεις θα τεθούν στον Γ. Παπανδρέου θα είναι επιλεγμένες από τον περίγυρο του.

Κλείνοντας θέλουμε να πούμε τι μας φέρνει στο μυαλό όλο αυτό το σκηνικό… Μας θυμίζει έναν τοπικής εμβέλειας βλαχοδήμαρχο, που πριν τις εκλογές για να ανανεώσει ή όχι την θητεία του, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του παρέχει η θέση του όπως υπαλλήλους του δήμου, εις βάρος των συνυποψηφίων του…! Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό … βλαχοδήμαρχο!

ΉΡΩΝ