Γ. Βρούτσης: "«Αιμορραγία» ύψους 500 εκ. ευρώ κάθε χρόνο από τις μαϊμού συντάξεις"

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή το σύστημα «Αριάδνη», μιλώντας στην τηλεόραση του Mega έκανε λόγο για «αιμορραγία» στα ταμεία ύψους 500 εκ. ευρώ, κάθε χρόνο, από τις μαϊμού συντάξεις.  

Τον γόρδιο δεσμό της παραβατικότητας στα ασφαλιστικά ταμεία υποστηρίζει ότι θα κόψει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με την εφαρμογή του προγράμματος «Αριάδνη», το οποίο θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2013.

«Από 1-1-2013 δεν θα ξαναγεννηθεί η παραβατικότητα» δήλωσε ο κ. Βρούτσης, υπογραμμίζοντας ότι «με το νέο σύστημα εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι δεν θα ξαναδούν μαϊμού συντάξεις», ενισχύοντας το αίσθημα «κοινωνικής δικαιοσύνης». 

Παράλληλα τόνισε ότι «θα γνωρίζουμε κάθε δημογραφική και οικογενειακή αλλαγή μέσα σε μόλις δύο μέρες» συμπληρώνοντας, ότι μετά από τόσες δεκαετίες «που πάσχει το σύστημα, η Ελλάδα θα κάνει ένα μεταρρυθμιστικό άλμα μπροστά». 

Βάσει του προγράμματος αυτού, το οποίο θα θεσμοθετηθεί με σχετικό νομοσχέδιο, η άδεια γάμου, η άδεια ταφής, όπως και κάθε μεταβολή της ατομικής ή της οικογενειακής κατάστασης που αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, θα δηλώνεται στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το κόστος στις περιπτώσεις θανάτου θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συμπεριλαμβάνεται στα έξοδα κηδείας, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το κόστος θα επιβαρύνει τον ιδιώτη.