Κατάργηση ή μισθολογική μείωση των ειδικών συνεργατών των βουλευτών

Την κατάργηση ή μισθολογική μείωση των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών φαίνεται ότι σχεδιάζει η Βουλή. Μέχρι στιγμής οι προτάσεις για τη μείωση του κόστους, περιλαμβάνουν την κατάργηση του ενός εκ των δύο συνεργατών ή τη μείωση των μισθών και των δύο που φτάνει μεικτά τα 5000 ευρώ.  

Σκοπός είναι η μείωση του προϋπολογισμού της Βουλής και μια πρώτη συζήτηση έχει γίνει ανάμεσα στον Γενικό γραμματέα της Βουλής και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αυτή τη συζήτηση μετέφερε στους εκπρόσωπους των κομμάτων ο πρόεδρος της Βουλής. 

Το θέμα ήρθε στη Διάσκεψη των Προέδρων όπου πρώτος το έθεσε με μορφή ερώτησης ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος εκφράζοντας παράλληλα την διαφωνία του. Μάλιστα στη διάσκεψη καθαρή θέση κατά μιας τέτοιας απόφασης έλαβαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εναντίον της προοπτικής να μειωθούν οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε η μείωση εξόδων να γίνει από άλλα κονδύλια και όχι από την κατάργηση των επιστημονικών συνεργατών ή τη μείωση του μισθού τους

Προς το παρόν θέση δεν έχουν πάρει ακόμα τα άλλα κόμματα αλλά είναι σίγουρο ότι το θέμα αυτό θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις ανάμεσα στους βουλευτές που βλέπουν να καταργείται ακόμα ένα προνόμιο τους ή ένα έξτρα εισόδημα, καθώς αρκετοί βουλευτές διορίζουν σε αυτές τις θέσεις συγγενικά τους πρόσωπα ή άτομα της εμπιστοσύνης τους που τους δίνουν ένα μέρος μόνο της συνολικής αμοιβής και το υπόλοιπο το κρατούν οι ίδιοι. 

 Πηγή : protothema.gr