Βενιζέλος: «δεν είμαστε προτεκτοράτο»

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι πρέπει να εκταμιευθεί η δόση, αλλά προειδοποίησε στις δικές του δηλώσεις ότι μέσα στις επόμενες ημέρες κρίνονται τα μέτρα και η συμφωνία , η οποία «εάν δεν είναι ολοκληρωμένη δεν θα πείσει τις αγορές που θα την ανατρέψουν», ζητώντας αυτό που θα συμφωνηθεί να πείθει και την κοινωνία και τις αγορές. «Αλλιώς θα ξαναπέσουμε σε κατάσταση αβεβαιότητας και αυτό δεν το αντέχει η χώρα» προειδοποίησε επίσης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να μην «να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών σχέσεων που δεν προσφέρουν τίποτα στον δημοσιονομικό μας κόστος» και επισήμανε ότι έχει πέσει σημαντικά ήδη το εργασιακό κόστος και έχουν εφαρμοσθεί σκληρά μέτρα. «Η συμφωνία αυτή είναι το ακραίο όριο… είναι αδιανόητο και προκλητικό να ξανανοίγει η συζήτηση» ανέφερε. 

«Δεν είμαστε προτεκτοράτο, αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά στην τρόικα» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, σε μια αναφορά που προκάλεσε αίσθηση. «Οι αντιφατικές συμπεριφορές διεθνώς σε σχέση με την Ελλάδα είναι επικίνδυνες … Πρέπει να γίνει αποδεκτό διεθνώς ότι πρέπει να βρεθεί λύση» τόνισε επίσης, ενώ ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι να μην χρειασθούν νέα μέτρα και ο στόχος για την ύφεση το 2013 να είναι απολύτως ρεαλιστικός. 

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμα ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες με τους ομολόγους του. «Το ζήτημα δεν είναι οικονομικό , είναι πολιτικό» ισχυρίσθηκε και κατέληξε: « Εμείς θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον αλλά θα πρέπει αυτό να επιφέρει αποτελέσματα». 

Υ.Γ. από Πύθων : Ήρθέ η ώρα να κάνει και ο γλυκός μας Μπένι την επανάστασή του...