Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα - τρόικας για τα εργασιακά

Δεν υπήρξε αποτέλεσμα στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας για τα εργασιακά το βράδυ της Τρίτης.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μεταφέρουν στο Euro Working Group τη Πέμπτης ότι δεν υπάρχει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να επέμεινε ότι η θέση της κυβέρνησης εκφράζεται από τον πρωθυπουργό

Ο Αντώνης Σαμαράς στη δήλωσή του, την Τρίτη, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τόνισε: «Έχουμε ήδη -και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται» και κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Κοιτάζω μόνο μπροστά ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε». 

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, πριν από την τηλεδιάσκεψη, τόνιζε: «Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου. Οι συνομιλίες συνεχίζονται για τα εργασιακά ζητήματα με στόχο τη βελτίωση των όρων. Η τρόικα έχει κάνει ορισμένες παραχωρήσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών. 

Κατά τις πληροφορίες, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα, μέσα στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί, προκειμένου να εκταμιευθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντός της ημέρας θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα. 

Πηγή : in.gr