Κοινή εκπαίδευση νεοσύλλεκτων σε στρατό,ναυτικό ,αεροπορία

Κοινή θα είναι πλέον η εκπαίδευση νεοσυλλέκτων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Τρίπολη που μετατρέπεται σε Μεικτό Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης.  

Στην γνωστή 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ), θα καταταγούν από την επόμενη σειρά κατάταξης - από 5 έως 13 Νοεμβρίου - 2.000 από το σύνολο των νεοσύλλεκτων! Αναλυτικά θα είναι 1.000 του Στρατού Ξηράς και από 500 της Αεροπορίας και του Ναυτικού .Οι νεοσύλλεκτοι θα φορούν την στολή του κλάδου που ανήκουν, οι εκπαιδευτές θα είναι και των 3 Κλάδων (κοινοί), ενώ ο διοικητής της Αεροπορίας . 

Η ίδρυση μεικτού διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο αεροδρόμιο Τρίπολης είναι μία από τις κινήσεις για περιορισμό των κέντρων κατάταξης σε μόλις 8 (και ένα εφεδρικό) όπου θα κατατάσσονται οι υπόλοιποι του Στρατού Ξηράς. 

Στα χαρτιά το υπουργείο Αμυνας εμφανίζει να κλείνουν 15 κέντρα νεοσυλλέκτων, ωστόσο όπως έχει επισημανθεί από ΤΑ ΝΕΑ. κάποια από αυτά έχουν ήδη κλείσει στην πράξη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Άλλο μέτρο στο πλαίσιο των αλλαγών είναι ότι οι κατατάξεις θα γίνονται ξανά κάθε 2 μήνες. 

Ήδη από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γνωστοποιείται ότι με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό με την 2012 Δ΄/ΕΣΣΟ, στις 05 Νοεμβρίου 2012 και 13 Νοεμβρίου 2012 οι παρακάτω: 

Διαβάστε στο onalert περισσότερα