Άμεση εκταμίευση όλης της δόσης ζήτησε ο Σαμαράς

Την άμεση εκταμίευση ολόκληρης της δόσης, και όχι τμηματικά, ζήτησε ο κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που διεξαγόνταν έως και μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.  

Ο Πρωθυπουργός, που αναμένεται να συναντηθεί το πρωί (τοπική ώρα 9.30) με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός των επομένων ημερών θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, υπενθυμίζοντας τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των πιστωτών. 

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και μίλησε εκτεταμένα για τις θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, λέγοντας με έμφαση, πως αυτές φέρνουν αποτελέσματα

Ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός μίλησε για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τόσο στο δημοσιονομικό πεδίο, όσο και στις διαρθρωτικές αλλαγές, επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα, ενώ ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, για τα μέτρα προς την κατεύθυνση ανοίγματος της αγοράς, καθώς και για τους τρόπους τόνωσης της ανάπτυξης. 

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει εκείνη την ισορροπία που θα της επιτρέψει να συνδυάσει τη δημοσιονομική πειθαρχία με την ανάπτυξη και ανέφερε ότι εάν η πρόταση Ρομπάι είχε εφαρμοστεί από την αρχή, τότε και η Ελλάδα δεν θα είχε φθάσει στο σημερινό σημείο.