Κύμα αγανάκτησης στην Αστόρια για τη Χρυσή Αυγή

Ιστοσελίδα με τη σβάστικα καλούσε τους ομογενείς να δωρίσουν τρόφιμα και ρούχα για να σταλούν στην Ελλάδα 


Αναστάτωση στους Ελληνες της Νέας Υόρκης έχει προκαλέσει η πρόσφατη εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «New York Times». 

Όπως αναφέρεται, όλα ξεκίνησαν στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν εμφανίστηκε επίσημη ιστοσελίδα -με τη σβάστικα πάνω στον νυχτερινό ουρανό του Μανχάταν- που καλούσε τους Ελληνες της διασποράς να δωρίσουν τρόφιμα και ρούχα για να βοηθήσουν τους ομογενείς που υποφέρουν στη χώρα μας. 

«Παρόλο που η ιστοσελίδα κατέβηκε μέσα σε λίγες ημέρες -δέχθηκε επίθεση από τους χάκερ Anonymous- προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στην τοπική κοινωνία που συσπειρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία της Χρυσής Αυγής». 

Οι «Τάιμς» επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για την παρουσία μελών της στο Κουίνς, η οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες έγινε εντονότερη στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, και δεν είναι βέβαιο το αν το κόμμα έχει ανοίξει γραφεία στην Αστόρια. 

«Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στη Χρυσή Αυγή που προσπαθεί να διεισδύσει στην Αστόρια ότι οι οπαδοί της είναι ανεπιθύμητοι στην κοινότητα, στην πόλη και στη χώρα μας», δήλωσε ο δημόσιος εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντι Μπλάσιο, προσθέτοντας: «Kάθε προσπάθεια καλλιέργειας μίσους και ρατσισμού θα πέσει στο κενό». 

Σε άλλη συγκέντρωση ο Νίκολας Λέβις, ακτιβιστής της οργάνωσης «Occupy Astoria», δήλωσε σχετικά με τις φήμες ότι η Χρυσή Αυγή έχει γραφεία στην περιοχή: «Εμείς δεν γνωρίζουμε. Αλλά, αν εμφανιστούν σε κάποια βιτρίνα ή σε κάποιο κτίριο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε εκεί μέχρι να φύγουν!». 

Πηγή : Έθνος