Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Μιχελογιαννάκης

Την ανεξαρτητοποίησή του από τη Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης διαφωνώντας με την πολιτική στήριξης των νέων μέτρων.  

Με επιστολή που έστειλε, όπως δήλωσε, στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, και τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μιχελογιαννάκης ζητεί να μην ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς και σημειώνει ότι παραμένει στο ελληνικό κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής. 

Εξηγώντας την απόφασή του, αναφέρει τα εξής: 

«Συνεκτιμώντας τον μη σεβασμό στο πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκα συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ, τον μη σεβασμό στην Προγραμματική Συμφωνία που ψήφισα και επειδή θεωρώ ότι δεν εισακούσθηκα μέχρι τώρα στις τεράστιες προσπάθειες που έκανα για τα ηθικά εθνικά ισοδύναμα, ότι τα δύο ενοχικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν σεβάστηκαν τις κόκκινες γραμμές, τα ισοδύναμα και τη ρήτρα της ΔΗΜΑΡ, ότι υπάρχει ελλιπής διαπραγμάτευση στο εξωτερικό για τα δίκαια αιτήματά μας, ότι δεν έγινε η κατάλληλη διαπραγμάτευση της ΔΗΜΑΡ, έστω και με εκβιασμό, για να πιέσει ώστε να εισακουσθούν οι προτάσεις της, ότι τυχόν μελλοντικοί συμβιβασμοί αλλοιώνουν και λυγίζουν τη δυνατότητα του βουλευτή με αποτέλεσμα να χάνει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης, το οποίο είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο». 

Ο κ. Μιχελογιαννάκης παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσίασε τις ενστάσεις του απέναντι στα μέτρα εστιάζοντας στο ότι, κατά τη γνώμη του, στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων είχαν συμφωνηθεί άλλα πράγματα από αυτά που προωθόύνται σήμερα. 

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ απαριθμεί 18 μέλη.