Αρχές Νοεμβρίου πάει στην Βουλή το πακέτο των μέτρων

Με εύσημα για την καλή προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους που θέτουν οι δανειστές έληξε η Σύνοδος Κορυφής, χωρίς πάντως να δημοσιοποιηθούν οριστικές προθέσεις και αποφάσεις.  

Κυβερνητικοί αξιωματούχου βεβαιώνουν ότι το «καλό κλίμα» που διαφάνηκε και στο κείμενο των συμπερασμάτων δεν είναι χωρίς αντίκρυσμα γιατί ουσιαστικά επιβεβαιώνει την πρόθεση της ΕΕ να στηρίξει ουσιαστικά την Ελλάδα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Πρώτη κίνηση στήριξης είναι η άμεση και στο σύνολο της δόση μαμούθ των 31δισ. ευρώ

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε στους εταίρους να ψηφίσει το νέο πακέτο των μέτρων μέχρι την 10η Νοεμβρίου με στόχο το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης. 

Όπως διαμορφώθηκε το σκηνικό τελικά «βολεύει» και τα ελληνικά πολιτικά πράγματα αφού οι βουλευτές θα βρεθούν ουσιαστικά προ τετελεσμένου αφού και πάλι καταψήφιση των μέτρων θα σημαίνει μη καταβολή της δόσης και χρεοκοπία

Πέραν της 12ης Νοεμβρίου κι αν όλα πάνε σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, η Ελλάδα ευελπιστεί -χωρίς να έχει ουσιαστικές δυνατότητες παρέμβασης- το λόμπυ του νότου στο οποίο όπως διαφάνηκε επιθυμεί να ηγηθεί ο Ολάντ να περάσει τις θέσεις του για άμεσες και οριστικές αποφάσεις για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. 

Αυτή άλλωστε η προοπτική θα είναι και το βασικό επιχείρημα του Α. Σαμαρά στο εσωτερικό της χώρας όχι μόνο για να περάσουν αλλά και για να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα. 

Πηγή : newsbeast.gr